Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Rosberg: nem mennek túl jól a dolgok
Nico Rosberg hét ponttal a tizenkettedik helyen áll az összetettben, amivel egy cseppet sincs megelégedve. "Az utóbbi időben nem mentek jól a dolgok. Egyre nehezebb lesz a pontokért harcolni."
Az elégedetlenség pontos okát nem tárta fel. "Ha túl sokat beszélek, újra a fejemre olvasnak." Rosberg az Ausztrál futam előtt vitába keveredett a csapat résztulajdonosával, Partick Headdel.
"Az időmérő előtt a fülhallgatómba üvöltött. Mondtam neki, hogy így nem működnek a dolgok. Megértette. Egy kritika építő is lehet. De a megbízhatósággal szemben egy versenyző tehetetlen. Az én feladatom az, hogy gyorsan vezessem az autót." - árulta el Rosberg.
A napokban felreppent a hír, miszerint a Toyota le akarja szerződtetni Rosberget, nagyobb technikai támogatás fejében. Az utolsó szó azonban a versenyzőé. "Nem lehet engem csak úgy egy másik csapathoz küldeni. Ez az én döntésem."
Habár a Toyota istálló sokat fejlődött az elmúlt futamok során, Rosberg a német-japán csapatban sem tudna az élmezőnnyel harcolni. Lewis Hamiltonnal szívesen összemérné a tudását. "Nagyszerű lenne, ha harcba szállhatnék a győzelmekért. Együtt gokartoztam Lewisszal és mindketten GP2-es bajnokok vagyunk. Mindent elkövetek annak érdekében, hogy hasonló helyzetbe kerüljek mint Lewis. A spai tesztek során oda jött hozzám és azt mondta: 'már az első körben teljes gázzal mentem az Eau Rougeban.' Így válaszoltam neki: 'a Te autóddal ez nem kunszt.'"