• a.carkey
    Hakkinen jó kocsi nélkül is jó volt. Anno láttam vezetni a Lutus-Judd, a Lotus-Ford nevű förmedvényekben, a sokat szidott McLaren-Fordban és az über gagyi McLaren-Peugeotban is. Egyikben sem vallott szégyent. Amikor életemben először láttam versenyezni a Lotus-Juddban 1991. március 8-án pénteken az első időmérőn az Eurosporton, majd végignéztem a vasárnapi versenyt (egy zseniális Sennát láttam), és mögötte Mikát, amint sorozatos műszaki problémák után, végül motorhiba miatt fel kellett, hogy adja a futamot, na akkor éreztem azon a vasárnap délután, amit csak pár hónappal később Spaban Schumachernél, a pár méter Jordan verseny és az időmérő után, hogy ez a pasi nem piskóta és, hogy tutira világbajnok lesz, mert egyszerűen van benne valami, ami másokból hiányzik, akárhogy is kerülnek a F1-be. Rajtuk kívül nagyon kevés olyan emberke volt még az elmúlt tizenhét évben, akiben láttam azt, hogy kilóg a többi közül, aki tényleg "ütős".

Amikor Villeneuve beült a Williamsbe, nyilvánvaló volt, hogy Hill távozása után nyerni fog egy vébét. Alonso meg egyszerűen csak ott volt egy top csapatnál, szinte észrevétlenül, egy Minardi után, amiben tényleg jól ment az átigazolása előtt. Viszont ott van Coulthard pl., aki egy olyan autóba ült be, "amiben" korábban Senna versenyzett, és semmit sem mutatott. De mivel brit volt, sztárolták, és sztárolják ma is, pedig Kocka, az Kocka: ormótlan és ízetlen. Egyetlen emlékem van róla amire máig emlékszem: fejreállt a repülőjével, és túlélte. Semmi több. Kimi pl. hatalmas reklámmal került be a F1-be. Még vezetni sem akarták hagyni, mondván milyen fiatal, erre tessék! :)

És még lehetne sorolni ...