Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Coulthard: Ralf legyen férfi
Az USA Nagydíj rajtjánál történt baleset három pilóta versenyének is véget vetett. David Coulthard, Rubens Barrichello és Ralf Schumacher is kiállni kényszerült. A Toyota versenyzője a felvezető körben nem tudta megfelelő hőmérsékletre melegíteni az abroncsokat, emiatt az első kanyar előtti fékezésnél blokkoltak a kerekek és már nem tudta elkerülni az ütközést.
A Red Bull Racing versenyzője neheztel Schumacherre, aki versenybalesetnek minősítette a történteket. "Ralf viselkedése zavaró. Nem a baleset maga, ilyen előfordulhat, hanem az, ahogyan reagált a történtekre. A csapatom garázsába igyekeztem, amikor észrevettem, hogy Ralf éppen a Toyota boxba tart. Odaszóltam neki, erre ő így felelt: 'Éppen hozzád igyekeztem.' Engem nagyon érdekelne, hogy valóban megtalált-e volna engem a Toyotánál."
"A legjobban az bosszant, egy későbbi tévéinterjúban azt mondta, hogy nem tudja pontosan, hogy kinek a hibája volt. Undorító, ha valaki nem elég férfi ahhoz, hogy szemtől szembe megmondja a másiknak a véleményét."
'DC' úgy véli, hogy Schumacher tanulhatna a korábbi esetekből. "Az év elején én is kiütöttem Alex Wurzot, amiért őszintén elnézését kértem tőle. Ralf pedig még a repülőgépen is hátul foglalt helyet."
Ralf Schumacher elégedetlen
Az előzetes hírekkel ellentétben Ralf Schumacher rajthoz állhat a Francia Nagydíjon. A Toyota vezetősége többször is leszögezte, hogy nem téma a német versenyző idő előtti menesztése.
Azt, hogy melyik csapatnál, még Schumacher sem tudja, de "az száz százalék, hogy jövőre is a Formula-1-ben fogok versenyezni. A pénz már nem motivál, mert szerencsére ez már nem létfontosságú számomra. Sokkal inkább az előrelépés. Nem lehetek elégedett a pályafutásommal. Jobban kell mennie."
Egyelőre azonban az idei évadra összpontosít. "Jelenleg is az előrelépéseken munkálkodunk. Habár az eredményeken nem látszik, a csapat fáradhatatlanul dolgozik. Nem fogom ölbe tett kézzel várni az évad végét, és nem készülök a nyugdíjra sem."