• INeedspeed
    A McLaren-Mercedes versenyzője, Fernando Alonso végzett az élen mindkét edzésen Indianapolisban. Lewis Hamilton a délelőtti gyakorláson a harmadik, délután a második legjobb időt teljesítette.

Fernando Alonso: "Örülök, hogy visszatértünk Indybe, a kezdet is bíztató. A múltban nem volt igazán sok szerencsém ezen a pályán, de a hétvégén változtatni szeretnék ezen. Az autóm jól ment, akárcsak az elmúlt versenyeken, de biztos vagyok benne, hogy a Ferrari és a BMW is ott lesz élen. A szokásos pénteki programot teljesítettük, az abroncsokat és a beállításokat teszteltük. Az este folyamán kielemezzük az adatokat, a kezdet mindenesetre elégedettségre ad okot."

Lewis Hamilton: "Mivel most mentem először ezen a pályán, eleinte ismerkednem kellett a vonalvezetésével. Az idő nagy részében a Bridgestone abroncsokkal és a beállításokkal foglalatoskodtam. A második edzés elején túl keményen hajtottam a kerékvetőkre, aminek következtében kisebb kár keletkezett az autómban, de a srácok gyorsan megoldották. Tudjuk milyen irányba kell elindulnunk, és az autó is versenyképesnek tűnik. De ez még csak a péntek volt, azt első nap - hosszú út vár még ránk."