Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
edeleny #45187 Nos!
Most,hogy már csak két hét van addig,hogy izgalommal telve,felhuzzuk az óráinkat arra a bizonyos hajnali idöpontra,egy kis szubjektív értékel és,tölem,amolyan vitaindito gyanánt.
Szerintem a téli felkészülés a ferrarinak sikerült a legjobban,bár az elején lassuak voltak,aztán megbizhatosági gondjaik,de legutoljára Shakirban már csak szimplán gyorsak.
Utánuk a McLaren,BMW,Renault hármasa áll.A BMW hosszutávon nagyon gyors,de kicsit még sokat romlik el.Ellenben a Renault idáig a legstabilabb,de nem annyira gyors,a Meki meg a kettö keveréke.
Szerintem a sort a Williams,és a Honda folytatja (micsoda emlékek Williams-Honda).A Honda gyengén kezdett,de az "uj festés",no meg néhány változtatás már az élcsapatok közelébe tették.Williams jol indult,és ugyan nem nagyon van összehasonlito adat,igy hogy itt maradtak Europában,de mind Valenciában,mind Barcelonában a téli tesztek legjobbját futották.
Egyértelmü kudarc idáig a Toyota,és a sokak által várva várt RB3.
Az utolso helyért ugy látszik az Aguri,STR,és Midland lesz harcban.
Mi laikusok leginkább csak azt látjuk,hogy milyen gyors egy csapat egy körön,pedig ez a VB most lehet,hogy nem ezen fog múlni.
Mivel pénteken szinte korlátlan lehetöség lesz az autot beállitani,igy a kisseb csapatok,akik nem tökéletes beállitással érkeznek egy egy heléyszinre,jobban be tudják löni az autot,nem is beszélve arrol,hogy az ujjoncoknak,nem csak 20-25 körük lesz pályát tanulni.
Szerintem nagyban fog dönteni a taktika,ki mikor,mennyi ideig teszi majd fel a rosszabbik keveréket.És igazábol ez az amit nem láttunk a teszteken,a puhábbik keverékkel lehet jo idöt elérni egy kör alatt,de mennyi idö alatt eszi meg az auto?Szerintem az lesz a nyerö,aki mind a két keverékkel gyors lesz.
Elméletileg nem lesz gumimelegitö,ami szoros versenynél bizony döntö lehet,állitolag egy egy rosszabb pilota 3-5 mp-t is veszthet egy jóval szemben,mig felmelegszenek a gumik.Elékezzünk csak a Kinai GP-re Sumi -Fisico!
Igazábol Melburnban sem látjuk majd az igazi eröviszonyokat.
A második futam 3 hétre lesz,ami alatt lesz lehetöség fejleszteni,majd egy hétre a Bahraini GP,és 4 hét szünet mulva,05.13.-án lesz a Spanyol futam,ahol szerintem majd igazán kezdödik a balhé,addig nagyot fordulhat még a világ!