G_ArchAngel#42466
2006. október 07., szombat - [06:04]
Montoya 3. lett első NASCAR-os futamán
Juan-Pablo Montoya 3. lett első NASCAR-os futamán, az ARCA sorozat talladegai fordulóján, amit 16 körrel a verseny tervezett vége előtt leintettek egy baleset miatt. Montoya, aki az USA Nagydíj után, hirtelen távozott a McLarentől, a 2. helyről rajtolt, és az első 10 körben vezette a versenyt, de miután Brian Sillas oldalról nekiütközött, hátraesett a 31. helyre. Innen ügyes taktikával végül felkapaszkodott a dobogóra. "Ez nagyon kellemes volt. Ha az F1-ben esik hátra az ember, akkor ott is marad. Előfordul, hogy két másodperccel gyorsabb vagy valakinél, mégsem tudod megelőzni. Ma viszont szerintem úgy 40 autót előztem meg könnyedén. Ez botrányos volt!" - örvendezett Montoya. - "Régóta nem szórakoztam ilyen jól. Nem azt mondom, hogy az F1 rossz, mert szerintem ott is nagyszerű versenyezni, az autók hihetetlenek, meg minden; ami azonban a személyes élvezetet illeti, a versenyzéstől régóta nem kaptam ennyit." Montoya hétfőn tovább tesztel a Chip Ganassival Talladegában, kedden és szerdán pedig már a Nextel Cup-os autóba is beleülhet. A kolumbiai versenyző a tervek szerint az ARCA iowai idényzáróján is rajthoz áll majd.