• G_ArchAngel #41973
    2006-09-20
    Fontana: Megzsaroltak a Ferrarisok!

Megdöbbentő bejelentést tett a Sauber egykori tesztpilótája. Norberto Fontana azt állítja, hogy 1997-ben élete egyetlen Forma-1-es futamán azt a feladatot adták ki neki, hogy állítsa meg a Williams versenyzőjét, Jacques Villeneuve-öt!

Norberto Fontana (a képen) nevére bizonyára csak a legelvetemültebb Forma-1 rajongók emlékeznek. Az argentin pilóta 22 évesen 1997-ben óriási lehetőséget kapott a sorstól: életében először - és mint később kiderült utoljára - Forma-1-es futamon szerepelhetett.

Az argentin versenyző kilenc év elteltével megdöbbentő vallomást tett a sajtónak.

- A jerezi nagydíjon az volt a dolgom, hogy minden lehetséges eszközzel állítsam meg Jacques Villeneuve-öt. A futam előtt pár órával odajött hozzám Jean Todt, és azt kérte, hogy ha Villeneuve mögém ér, semmiképpen se engedjem őt tovább. Én pedig - bár örökre nem fogom magamnak megbocsátani - megtettem, amit kértek tőlem - mondta Fontana, aki hozzátette, az is nagyon fájt neki, hogy a futam után egyetlen Ferraris sem ment oda hozzá, hogy megköszönje tettét.

A futamon egyébként - melyen Fontana Gianni Morbidellit helyettesítette - megbüntették Schumachert, ám ez az eset sportszerűtlenségéből mitsem von le. A verseny után az angol szakkomentátor, Murray Walker egyébként viccesen megjegyezte: az a minimum, hogy a Ferrari vezetői egy nagy üveg pezsgővel köszönik meg Fontanának, amit tett.

A Ferrari motorral versenyző Sauber vezetői egyelőre nem kívánták kommentálni a hírt, ahogy Jean Todt sem.