Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
2006. szeptember 10., vasárnap - [13:57]
Alonso: Az F1 számomra nem sport többé
A Renault elégedetlen a büntetéssel A5
Fernando Alonso azt mondja, kiábrándult a Forma-1-ből, mert nem tartja igazságosnak a monzai sportfelügyelőktől kapott büntetést. A Renault hivatalosan nem száll szembe a döntéssel.
Alonso kiábrándult az F1-ből -
nagyítható
A címvédő Fernando Alonso felháborodással fogadta a monzai sportfelügyelők döntését, akik a 10. rajtkockába száműzték az Olasz Nagydíjon, mert szerintük a szombati időmérő edzés harmadik etapjában akadályozta a ferraris Felipe Massát.
"Szándékosan senkit nem akartam hátráltatni a körömben" - mondta a Renault motorhome-jában tartott vasárnap délelőtti sajtótájékoztatóján a könnyeivel küszködő Alonso. - "Imádom a sportot, szeretem az idelátogató szurkolókat, mert sokan érkeztek Spanyolországból is, de az F1-et többé nem tekintem sportnak."
A spanyol versenyző vitatta a sportfelügyelők döntését, amely szerint a mért körön járó Massának azért kellett elvennie a gázt a Parabolica közepén, mert a felvezető körét teljesítő Renault túl közel volt hozzá.
"Ha megnézzük a videót, és ezt feltartásnak értékeljük, mostantól rengeteg problémánk lesz az időmérőkön" - mondta Alonso. - "Ha ez feltartás volt, nem tudom, hogyan fogunk versenyezni ma, amikor az autók között minimális lesz a távolság."
A Renault csapatfőnöke, Flavio Briatore szintén hangsúlyozta, hogy Alonso nem próbálta szándékosan akadályozni Massát.
"Mindenki emlékszik, hogy előtte gondunk volt az egyik gumival. Fernando visszajött a boxba, átvizsgáltuk az autóját, és elég veszélyes volt újra kiküldeni a pályára" - magyarázta. - "De a világbajnokságért küzdünk, és az emberek show-t akarnak látni. Ezért szeretjük ezt a sportot, Fernando ezért ment ki a pályára, és ezért vágott neki az utolsó körének egyetlen másodperccel a leintés előtt."
"Közöltük vele a rádión, hogy a felvezető körét is úgy kell teljesítenie, mintha mért kör lenne, mert nagyon-nagyon kevés időnk maradt, miután átnéztük a kasztnit és a felfüggesztést. (Alonso) tökéletes munkát végzett, és nem akarta feltartani Massát."
Briatore ugyanakkor hangsúlyozta, hogy nem akarják megtámadni a sportfelügyelők döntését.
"Nem akarunk vitába szállni a határozattal, csupán elmondjuk, mi az álláspontunk - szomorúak vagyunk, hogy ez megtörtént, amikor pedig Fernando kockázatot vállalt azzal a körrel."