Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Massa a Ferrari világbajnoki címéért hajt
A brazil Felipe Massa úgy tűnik rádöbbent, hogy a Ferrari világbajnoki címéhez az ő hathatós segítségére is szükség van. A saját világbajnoki címének megszerzéséről idén már biztosan lemondhat, ám a csapatának címéért mindent meg fog tenni a következő versenyeken.
„A segítségem roppant fontos lesz, hiszen annyi pontot kell elszednünk a Renault-tól, amennyit csak bírunk." -mondta a brazil a Gazetta dello Sport-nak adott interjújában.
Felipe Massa jelenleg 42 pontjával az ötödik helyen áll a világbajnoki pontversenyben. Őt a két világbajnoki aspiránson túl Giancarlo Fisichella és Kimi Raikkönen előzi meg. A finn csupán egy pont előnyben van, ám Fisichella is elérhető távolságban, mindössze négy pontra van a braziltól.
A pontversenyben tehát a harmadik helyért hajthat reálisan, míg amennyiben minden versenyen jól teljesít, akár világbajnoki címhez is segítheti csapatát.
„Tudom, hogy a címért már nem hajthatok, de segíteni akarok a csapatomnak, abban, hogy megnyerjük a konstruktőri címet, én pedig talán megszerezhetem az egyéni harmadik helyet a pontversenyben."
A Ferrari 21 pont hátrányban van a Renault-hoz képest, s ezt a hátrányt, bár nem könnyen, de Massa ledolgozhatónak tartja.
„A Renault mindkét címet el akarja vinni idén is, ez egyértelmű. Mi azonban jelenleg rendkívül elhivatottak vagyunk, a csapat szenzációs egységben dolgozik, hogy elérjük a sikert.
:)))))))))))) Pösze úrnak elfelejtették mondani hogy a Ferrarinál csak 1 ember lehet a világbajnok és az nem ő.