Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
G_ArchAngel #38836 A Renault-nak kell Räikkönen
A Renault F1 Team elnöke, Alain Dassas egy franciaországi sajtóebéden nyomatékosította, hogy csapatának elsődleges célja Kimi Räikkönen leigazolása az év végén a McLarenhez igazoló Fernando Alonso pótlására. "Nem titok, hogy tárgyalunk Räikkönennel, jelenleg az ő megszerzése a prioritás számunkra" - idézi Dassas-t az F1Racing.net. Hozzátette: "Nagy elégedettséggel töltene el, ha sikerülne megegyeznünk vele, hiszen személyében napjaink egyik legnagyszerűbb pilótáját csábíthatnánk csapatunkhoz, ráadásul még mindig roppant fiatal." Dassas egyértelművé tette: egyelőre nem szívesen ültetné a gárda tesztpilótáját, Heikki Kovalainent Alonso Renault-jába. "Kockázatos lenne egy hozzá hasonlóan fiatal versenyzővel indulni. A mai Forma-1-ben gyors eredmények kellenek, amit egy újonccal nem könnyű elérni" - fogalmazott.
Konkrétummal egyelőre Flavio Briatore csapatfőnök sem tudott szolgálni a pilótafrontot illetően. Szerinte elsősorban nem a Renault ajánlatán múlik, hogy Räikkönen Alonso utóda lesz-e. "Nem tudom, majd meglátjuk, mi történik a Ferrarinál" - utalt Briatore a tényre, hogy a finn klasszis a maranellóiakkal is kapcsolatban áll. "Minden azon múlik, hogy Michael (Schumacher) marad-e vagy sem. Biztos vagyok benne, hogy Michael nem akar Kimivel egy csapatban szerepelni. Mi értelme lenne?" - tette fel a kérdést. A Renault egyébként még Briatorét sem tudja biztosan a csapatban a következő évekre. Az olasz istállóvezető a soron következő Német Nagydíjra ígért döntést afelől, hogy elfogadja a francia autógyár szerződéshosszabbítási ajánlatát. "Majd Hockenheimben megmondom. Még nem döntöttem el. Még tárgyalunk, és kértem, hogy ezen a héten gondolkozhassak rajta" - mondta.