• G_ArchAngel #37528
    Coulthard: Montoya gusztustalanul vezet

A Red Bull Racing versenyzője, David Coulthard a Brit Nagydíj időmérő edzését követően Juan-Pablo Montoyát kritizálta, aki állítása szerint kishíjján balesetet okozott, majd a jó köridő elérésében is hátráltatta.

"A Klubnál elengedtem Montoyát, aki nagyon közel jött az autómhoz. Talán azt akarta mutatni nekem, hogy feltartottam őt. Szerintem nem, de ha esetleg mégis, akkor is jöjjön oda hozzám, és beszéljük meg. Veszélyes manőver valakire ráhúzni az autót. Ezt követően letért az ideális ívről, és lassan haladt az utolsó két kanyarban is. Az autója nem sérült meg, tehát csak azért tette, hogy én lassabban kezdhessem meg a gyors körömet."

A szabályok mindenkire egyaránt vonatkoznak – véli DC. "A szabályzat egyértelmű. Nem szabad akadályozni egyetlen gyors autót sem. Nagyon rossz modora van, az ilyen emberekkel a saját stílusukban lehet kommunikálni. A versenybíróság el fog beszélgetni vele. Nem szeretnék ebből profitálni, ő a gyorsabb. Nem erről van szó. Erről az időmérőről, az általános és az ő viselkedéséről van szó. Mindenki felháborodott Michael manőverén, pedig az csak őt érintette. Juan-Pablo gusztustalanul vezet, nem férfihoz méltó. Ezt nem tudom elfogadni."

"Általában nevelés kérdése, de egyesek egy idő után elérik a plafont és nincs tovább. Nem tudnak újat tanulni. Csak a versenybíróság tehet ez ellen valamit. A tavalyi monacói futamot követően azt mondta, hogy a felügyelők túl szigorúak voltak vele. Mégis hogyan lehet egy ilyen emberrel bánni?"