• Coine, The A&O
    #3605
    Vasárnapra virradóra meghalt a Schumacher-testvérek 55 éves édesanyja. Az asszony múlt hét szombaton kerpeni otthonában összesett, belső vérzésekkel kórházba szállították és azonnal megműtötték.

    Miután a szombati időmérő edzésen meghódították az első rajtsort, Michael és Ralf azonnal Kölnbe repült, hogy utolsó óráiban a kómában fekvő Elisabeth mellett legyenek.

    A családi tragédia ellenére vasárnap délelőtt mindketten visszatértek Imolába, hogy részt vegyenek a San Marinó-i Nagydíjon, egyéb kötelezettségeik - köztük a versenyzői parádé - alól azonban felmentették őket. Az FIA levélben nyilvánította ki a részvétét: "Az FIA legmélyebb együttérzéséről biztosítja Michaelt és Ralfot édesanyjuk, Elisabeth Schumacher éjszaka bekövetkezett halála miatt" - szólt a szövetség közleménye.

    A címvédő Michael Schumacher szóvivője hozzátette: "Michael nem akar beszélni a dologról és bízik benne, hogy a helyzetét mindenki megérti. Ma a versenyen kívül semmi máson nem vesz részt."

    Ralf még pénteken elárulta: megfordult a fejében, hogy édesanyja egészségi állapota miatt kihagyja a hétvégi nagydíjat, de felismerte, hogy ezt a többszáz tagot számláló csapatra való tekintettel nem teheti meg. Vasárnap pedig sajtóközleményt adott ki, amelyben azt közölte: "Bár a sport oldaláról az időmérő nagyon sikeres volt, valójában csak teljesen másodlagos jelentőséget tulajdonítottam neki, mivel vezetés közben is minden másodpercben az édesanyámnál jártak a gondolataim."