Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
'Fegyverrel' az újságírók ellen
A Spanyol Nagydíj pénteki sajtótájékoztatója több okból is rendhagyó volt. Az első edzési napon általában a csapatok technikai felelősei kapnak szót, ám ezúttal a Button – Fry, illetve a Räikkönen – Dennis páros kapott meghívót. A sajtószobában pedig vízipisztolyokat helyeztek el a vendégek helyén.
Dennis megmagyarázta a dolgokat: "Javasoltam, hogy az újságírók sétálják körbe a pályát velünk. De szerettem volna egy másik poént is ellőni, így azt javasoltam, hogy adjuk vízipisztolyokat a versenyzőknek, hogy ha az újságírók szétszedik a nyilatkozataikat, akkor legyen valami az ő kezükben is."
"Az enyém idő előtt elsült." – panaszkodott Fry, aki véletlenül meghúzta a ravaszt. "Na de kérlek Nick, Te tudod a legjobban, hogy mindig van póttank." – hangzott Dennis válasza a tavalyi tank-botrányra utalva.
Ez volt Ron Dennis 'válasza' Bernie Ecclestone megjegyzésére, miszerint "Ron pilótái senkivel nem beszélnek, és semmiféle rendezvényen nem vesznek részt. De nagyon jó lenne, ha végre elkezdené megvalósítani a saját terveit." Úgy tűnik megtette az első lépést. A folytatás ellen pedig senkinek nincs kifogása.