Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
G_ArchAngel #32416 Montoya kifogásolja a motorokat
A McLaren versenyzője, Juan Pablo Montoya a szezonnyitó Bahreini Nagydíjat követően nem éppen teljes elégedettséggel beszélt a Mercedes vadonat új fejlesztésű V8-as erőforrásával kapcsolatban. Annak ellenére, hogy a csapat által kiadott nyilatkozatban szó sem volt arról, hogy gond lenne a motorokkal, a kolumbiai pilóta meglehetősen kifogásolta az új erőforrások teljesítményét.
Montoya az interjú során még egy fokkal tovább ment, és a vele szemben álló újságírónak azt nyilatkozta, hogy érzése szerint Sepangban sem lesz minden rendben a motorral.
„Különböző gumiabroncsokkal mentünk, de nem ez nem játszott olyan döntő szerepet." - nyilatkozta a bahreini futammal kapcsolatban Montoya. „Ha azt nézzük, hogy Kimi milyen gyorsan száguldott át a rajt/cél vonalon, akkor látható volt a 4-5 km/h-ás sebességkülönbség az én autómhoz képest. Ez pedig azt jelentette, hogy körönként 4-5 km/h-val lassabb voltam, ami hozzávetőlegesen 0.4...0.5 másodpercet jelentett. Ez egy kissé csalódottá tesz engem, mert ha megnézzük a részidőimet, akkor pedig gyorsabb tudtam lenni Kiminél." - tette hozzá csalódottan a McLaren kolumbiai pilótája.
A versenyre kidolgozott stratégiával kapcsolatban pedig a következő véleménnyel volt Montoya: „Az én stratégiámmal tulajdonképpen minden rendben volt, és ha nem lett volna problémám a motorral, akkor még egy jó versenyt is sikerült volna teljesíteni." - magyarázta a Bahreinben történteket Juan Pablo Montoya, akit az 5-dik helyen intettek le a kockás zászlóval.
ehemmmm...
ezt meg kell magyarázni, igaz Huán?:)