Az új Formula-1-es évadot megelőzően a sport szakértői gyakran találgatásokba kezdenek és 'megjósolják', ki lesz a világbajnok. Idén legtöbben Fernando Alonsora, Michael Schumacherre és Kimi Räikkönenre tippeltek, ám volt aki Jenson Buttont is az esélyesek közé sorolta.
A kétszeres világbajnok, Mika Häkkinen is leadta voksát. "Én úgy gondolom, hogy Kimi Räikkönen jó eséllyel indul. Az idei esztendőben több szabálymódosítás is volt, a motort, az időmérőt és az abroncsokat illetően, így izgalmas szezonra számítok."
"Pályafutásom elején én is V8-as motorokkal versenyeztem. Akkor igazán jól üzemeltek. A mai technikával sem lesz ez másképpen. A tesztek során bebizonyosodott, hogy az autók nem lettek lassabbak ezáltal, mint a tavalyi esztendőben. A rajongók hamar rájönnek majd, hogy a V8-as motorok semmin nem változtatnak az izgalmak szempontjából." – jelentette ki a finn pilóta, aki meg van győződve arról, hogy Gary Paffett hamarosan versenyezni fog.
"Gary tavaly nagyszerű munkát végzett a DTM-ben, tehetséges versenyző. Most a McLaren-Mercedes tesztpilótája. Ha hasonló jó munkát végez majd, akkor egy napon ott lesz a rajtrácson is." – tette hozzá Häkkinen, aki Paffett babárjaira tör – szeretné megszerezni a DTM bajnoki címét.