Hosszas várakozás után fény derült arra, hogy kik alkotják a Formula-1-ben idén debütáló Super Aguri pilótapárosát. Nagy meglepetés végül is nem született, miután Takuma Sato és honfitársa, Yuji Ide személyében két japán pilóta versenyezhet majd a 2006-os világbajnokság futamain.
Sato hároméves F1-es versenyzői tapasztalattal érkezett az újonc gárdához, Ide azonban a hazai Formula Nippon sorozatban elért sikereire való tekintettel – 2. helyen végzett 2005-ben - most debütál a királykategóriában.
”A Super Agurinál mindenki fantasztikus munkát végzett azért, hogy a csapat ilyen rövid idő alatt megalakuljon. Rendkívül izgatott vagyok, hogy együtt dolgozhatok az istállóval és különösen Agurival, aki hatalmas sikereket ért el a motorsportban.” – mondta nagy tisztelettel Sato.
Az új fiú, Ide is boldogan nyilatkozott:
“Az idei év nagyon izgalmas és kihívásokkal teli idény lesz. Szeretném megköszönni Suzukinak, hogy lehetőséget adott arra, hogy F1-es autót vezessek. Tegnap életemben először kormányoztam F1-es versenygépet, így nagyon ideges és izgatott voltam. Az autó igazán erős!”
a japán pilóták új kamikaze-bombázóval erősítettek...