• G_ArchAngel #30091
    Piquet Barrichellót, Montoyát és GP Masters tagjait kritizálta

Írta: Kiss Lili [2006.02.02. 10:24]

"Barrichello második pilótának sem volt jó"

A háromszoros világbajnok Nelson Piquet versenyzőként azok közé a pilóták közé tartozott, aki mindenféle probléma nélkül mindig kimondták, amit gondoltak. A brazil esetéban azóta sem változott a helyzet, amint az Autosprint hetilap vele készített interjújának részleteiből is kiderül. Piquet mindenekelőtt azokat az egykori F1-es kollégákat kritizálta, akik részt vesznek a GP Masters sorozatban.

„A Grand Prix Masterset azoknak az embereknek találták ki, akiknek elfogyott a pénzük, és most azon vannak, hogy valamilyen módon visszaszerezzék. Más okot nem látok arra, hogy egy ehhez hasonló baromságban versenyezzenek.” - nyilatkozta Piquet.

Piquet azt is elárulta, hogy miért nem versenyzett soha a Ferrarinak:

„Szerettem volna nekik vezetni, de már megszoktam, hogy érdekelnek a technikai dolgok, sőt kézzel is beállok dolgozni, emiatt az olyan kisebb és egyszerűbb csapatok voltak az én perspektíváim, mint a Brabham.”

Nelson nem sok tiszteletet tanúsít Rubens Barrichellóval szemben sem:

„Amikor Michael Schumacherrel versenyzett, két lehetősége volt: vagy azt mondja, megverem őt vagy öngyilkos leszek – ami nem az ő stílusa, vagy elfogadja a szuper második számú pilóta szerepét. De ezt sem tudta megcsinálni, ha figyelembe vesszük az állandó bocsánatkéréseit, panaszkodásait és siránkozásait.”

Piquet ellenben elismeri Felipe Massa tehetségét:

„Elszántabb Barrichellónál. Néhány futamon fenomenális lelkesedéssel védte a pozícióját, tipikusan olyan, aki azt mondja: itt nem fogsz elmenni. Ez a helyes mentális hozzáállás annak, aki az F1-ben egy nagy csapatál versenyez.”

Végül Juan Pablo Montoya tavalyi cikis balesete sem maradhatott ki a sorból:

"Nem ugyanazzal a komolysággal éli meg az F1-et, ahogy Raikkönen. Amennyiben úgy tenné, nem motorozgatna. Akkoriban, amikor én versenyeztem, számos alkalommal ki kellett hagynom bizonyos veszélyes helyzeteket, mivel mindig a futamok voltak számomra az elsődlegesek.” – fejezte be nagyértékelését a nyolcvanas évek Irvine-ja.

hát nem teniszezett Montoya???...:DDD