Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Idén is kiválasztotta a legjobb nyilatkozatokat a Reuters hírügynökség sportrészlege: a futball, a tenisz, a krikett, az atlétika és számos további sportág területén született kommentárok közé négy F1-es nyilatkozat is bekerült. A száguldó cirkuszból származő idézetek között filozófikus hangvételű és mókás egyaránt található.
A legjobbak:
„Ez a bajnoki cím a maximum, amit elérhettem életem és pályafutásom során. Minden versenyző álma az, hogy egy napon a Formula 1 bajnoka legyen. Nekem ez 24 esztendősen sikerült. A Formula 1 legfiatalabb világbajnoka vagyok, ezért most új célt kell kitűznöm magam elé, mert az eddigit már megvalósítottam.” - - Fernando Alonso azután, hogy a Renault pilótájaként a 2005-ös szezon világbajnoka lett.
„Hosszú ideig voltam bajnok, tulajdonképpen még engem is meglepett az, hogy milyen sokáig. Mindig tudtam, hogy egy napon ez végetér.” - - az F1 hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher azután, hogy zsinórban öt vb-cím után idén csak bronzéremmel zárt Alonso és Kimi Räikkönen mögött.
„Nem kívánok senkinek semmi rosszat, de előfordulhat, hogy Alonso megcsúszik a fürdőszobában, vagy nem?” - - Ron Dennis McLaren-főnök, amikor a szeptemberi Belga Nagydíj után azon merengett, hogy Räikkönen legyőzheti-e a 25 ponttal vezető Alonsót a titulusért folytatott harcban.
„Össze-vissza cikkázott és összütköztek.” - - a Minardi szóvivője, amikor a Budapesten élő izraeli üzletember-autóversenyző-tesztpilóta Chanoch Nissany egy mugellói teszten, üres pályán nekiütközött csapattársa, Christijan Albers autójának.