• G_ArchAngel #25628
    Az Ezüstnyilak csillaga fényesen ragyog

Írta: Schneider Andrea (München) [2005.08.23. 16:47]

A csapat elégedett az eredménnyel

Kimi Räikkönen 18,609 másodperces előnnyel diadalmaskodott a Török Nagydíjon legnagyobb riválisa, Fernando Alonso előtt. A hatalmas sebességkülönbség a Mercedes sportigazgatóját, Norbert Haugot is meglepte.

"Amikor láttam, hogy Alonso a tizenharmadik körben bejön a boxba, meglepődtem. Kilenc körrel többet voltunk kint a pályán. Ez hatalmas különbség! Ennél meggyőzőbb Kimi teljesítménye, amit a futam elején nyújtott. Az első rajtkocka is nagyobb jelentőséggel bír."

"Kimi tökéletes versenyt futott. Jól beosztotta a versenyt, nem is kellett a határon autóznia. Az első kiállásig keményen kellett küzdenie, de azután már nem kellett kockázatot vállalnia. Szerintem Juan-Pablo és Kimi egy kicsit gyorsan is mentek, de hát ők vérbeli versenyzők. A rajt nem volt tökéletes, de ha megnézzük, hogy a Renaults barátaink mikor jöttek ki, akkor vélhetően a súlytöbblet is szerepet játszott ebben. Nem könnyű olyan remek rajtolókat mint a Renault lehagyni. A különbség 25, 30 kilogramm volt, ami azt bizonyítja, hogy nagyon gyorsak vagyunk. A Mercedes kitűnően szerepelt. A csillagunk fényesebben ragyog mint valaha, tehát minden csodálatos."

Lord Haug kicsit optimista...