Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Ennyi igy ennyi...:
Haug elmondta, hogy nem haragszik Monteiróra, de szeretné, ha belátná a hibát, amit szerinte a portugál elkövetett: „Ha Monteiro jobb belátásra térne nem lenne problémám az egésszel, de amikor egy újonc akarja elmagyarázni egy tapasztalt versenyzőnek hogyan kell előzni, akkor azzal valami nem stimmel. Lehet, hogy én nem mindig figyeltem oda az iskolában, de abban biztos vagyok, hogy Monteiro meg nem figyelt oda a pilótamegbeszéléseken. Hol kellene előzni, ha nem a fékezési zónában? Legközelebb Monteiro egyszerűen emelje fel a lábát egy pillanatra a gázpedálról. Fél tizedmásodpercet fog vele veszíteni – ha egyáltalán veszít valamit. Nagyon hátul volt és ilyenkor egy gyorsabb autót nemcsak a legutolsó fékezési pontnál lehet elengedni, hanem már korábban. Ha ez az akció a VB-t dönti el nem szabad azt mondani, hogy Juan hibázott. Juannak olyan gyorsan vissza kellett térnie az ideális ívre, amennyire csak tudott, hogy óvja a gumijait. Ezt helyesen csinálta. A másik srácnak lassítania kellett volna, de ő nem elég tapasztalt és bizonyára nem szándékosan tette.”