Írta: Schneider Andrea (München) [2005.07.29. 06:58]
A finn pilóta csak a megbízhatóságot kifogásolja
A McLaren-Mercedes versenyzője, Kimi Räikkönen a Német Nagydíj 35. körében egy hidraulikus defekt következtében feladni kényszerült a küzdelmet. "Mivel nem először történt, hozzá vagyok szokva. De természetesen csalódást jelent. Most erre a versenyre kell összpontosítanunk. Az ember abból indul ki, hogy minden rendben lesz, de ilyen dolgok néha előfordulhatnak. Ez nem jó, és az időmérőn sem túl jó a pozíciónk. Ez az olyan versenyek egyike, ahol ez hátrány." – nyilatkozta Räikkönen, aki már nem igen hisz a bajnoki címszerzésben.
"Túlságosan visszaestünk. Van még esélyünk, de a realitás talaján kell maradni. Ha másoknak nem lesz problémája, akkor annyi. Hiszek a csapatban. Keményen kell dolgoznunk és a legjobb tudásunk szerint teljesíteni."
Räikkönen a sorozatos problémák ellenére sem gondol arra, hogy mi a 2006-os esztendő végén, amikor lejár a szerződése a McLaren-Mercedes alakulatával. "A szerződésem jövőre jár le, de még magam sem tudom, hogy mit hoz a jövő. Nem töröm ezen a fejem. Talán maradok, mert boldog vagyok azzal, ami itt van, az emberekkel, de jelenleg nehéz időszakot élünk át, csak azon kell dolgozni, hogy az autó megbízható legyen. A sebesség jó, ezért inkább maradnék, ha a többi dolgot ki lehetne küszöbölni."