• G_ArchAngel #21337
    Coulthard: valakinek meg kell sérülnie…

Írta: Schneider Andrea (München) [2005.06.05. 14:48]

A skót pilóta is veszélyesnek tartja a gumiszabályt
    David Coulthard a GPDA egyik elnökeként a versenyzők biztonságáért is felelős. A Red Bull Racing versenyzője emiatt alaposan szemügyre vette Kimi Räikkönen balesetét, illetve annak körülményeit. "Sajnos úgy látom, valakinek meg kell sérülnie ahhoz, hogy változtassanak az abroncsokra vonatkozó szabályokon." - nyilatkozta Coulthard a 'Daily Record' munkatársának.

"A gumik a versenyek végére nagyon elhasználódnak, tehát fennáll a veszélye annak, hogy valaki megsérül. Annak ellenére, hogy Kimi balesete hatalmas vihart kavart, nem látni semmi jelét annak, hogy változtatni kívánnának a szabályokon, vagy meghosszabbítanák a gumik élettartamát." - folytatta 'DC' aki nem tartja felelősnek korábbi csapattársát a történtekért.

"A versenyzők nem gondolnak erre, különösen, ha valaki vezető pozícióban van, és a világbajnokságért küzd. Én is így tettem volna - kint maradtam volna. Nem számítok arra, hogy a felfüggesztés egyszerűen eltörik. Ha a közúti forgalomban óvatosabban is haladok, versenyzés közben nem gondolok a veszélyekre. A félelem időbe kerül, és aki fél, annak nem kell versenyeznie."

No comment...