182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-

kááár... -
-
Miért ne lenne slide?? Nem nézitek a minardikat??
-
Ha lassú kanyrok, akkor a kigyorsításoknál abszolút Renault fölény.
A gumik meg vagy bírják, vagy monaco... -
az.. -
Sityi #23177 Persze, hogy nincs slide. De valamekkora csúszás csak van, mert tökéletes tapadás nincs. Mind1, tényleg fejezzük be. -
szánalmas...... -
A versenyhétvége tv közvetítéseinek listája -
10. futam – Francia Nagydíj – Bridgestone előzetes -
Barrichello marad a Ferrarinál -
Schumacher: Ha megkértek volna sem írom alá a dokumentumot -
Amennyire én tudom, nincs slide a f1-ben, mert ugyanis tiltva van.
Itt jegyzem meg, a rally-fanoki azért utálják a f1-et, mert nem valóságos autózás az, ahol 2-3 kilóval kanyarodnak és nincs csúszás.
De tudod mit, legyen igazad és kimondom, hogy a nagyobb tapadás meglepte a michelin gumikat és ezért nem bírta az oldalfaluk.
Kár, hogy a michelin nem ezt mondja.
Szólj nekik is, lécci! -
Sityi #23170 A kanyar miatt vannak oldalra ható erők is, emiatt (ha minimális mértékben is, de) csúszik kifele a kerék. Ezt az erőt bizony az oldalfalnak kell tartani, és ha jobban tapad a gumi, akkor nagyobb erő hat, mivel kevésbé csúszik kifele. Szerintem ezt a megnövekedett erőhatást nézték be a M. emberei.
De ez már tényleg rég nem erről szól. Ez az "egy gumival az egész versenyt"-szabály csődje. Lassítani akarták az autókat, hogy biztonságosabb legyen az F1, de átestek a ló túloldalára. -
És mennyivel mentek gyorsabban, mint tavaly?
Vagy mint tavalyelőtt? -
Kapuálló folytogató=Gentleman LÁL!
-
G_ArchAngel #23167 tegnap láttátok Sport1-en a Boxutcát? téma: DC a Forma1 gentleman-je...:P -
ShaiHulud #23166 jo de ha no a tapadas nagyobb sebesseggel lehet menni az adott kanyarban:) osszefugg a dolog:) -
Az oldalfalra ható erőt jelen esetben a sebesség határozza meg, amivel a kanyarban mennek. -
Nem az aszfalt itt a fő gond emberz, hanem hogy nincs kerékcsere. -
Sityi #23163 Ha változik a tapadás, akkor a kanyar miatt változnak az oldalfalra ható erők is, nem? Jobban tapad -> nagyobb erőt kell elviselnie az oldalfalnak is... -
-
Ha olvasnád a cikkeket, meg a nyilatkozatokat, akkor látnád, hogy a gumik nem lekoptak, hanem az oldalfaluk nem bírta a 13-as kanyar fokozott oldalirányú terhelését. -
Sityi #23160 Az aszfalt változott, emiatt a tapadás változott, emiatt a kopás változott, méghozzá úgy tűnik, eléggé drasztikusan... -
Hát jó, csak tod most nincs kerékcsere : ) -
A Michelin menti a bőrét ahol tudja... nevetséges -
De a kanyar ívén, dőlésén változtatott valaki valamit idén?
Mert ha nem, akkor az oldalirányban ható erők sem változtak tavalyról.
Tehát a michelinnek ugyanolyan környezetre kellett volna készülnie. -
Sityi #23156 Az a 3 több, ha Indianapolisról van szó, pont ezt mondom. De most már mind1, a döntés mexületett, és persze mennek is a fellebbezések. -
Nyiri #23155 "Michelin azzal vádolja Mosley-t, hogy folyamatosan őket hibáztatta a sajtóban direkt, illetve indirekt módon."
?!?!?!?!?
Ki volt akkor a hibas? Talan a FIA hozott szar gumikat? -
Nyiri #23154 Jaj mindjart elsirom magam akkora nagy martirt csinalt magabol a Micslen ezzel a bator kijelentessel. A francia gumiszallito elnoke inkabb menekuljon el valami fenyvedett helyre, mert en a helyeben kussolnek, amennyire begettek magukat. -
Nyiri #23153 Ezt mire alapozod te nagyokos? -
- Azért mert több sorozatban bevállt az hogy egy hivatalos gumiszállító van.
- azért mert botrányba fulladt az Indianapolis-i futam a verseynzésre alkalmatlan abroncsaik szerint. -
Ez legalább tükrözi a valóságot:
A Michelin elnöke lesújtott Mosley-ra!
A Michelin elnöke, Edouard Michelin rendreutasította Max Mosley-t, a Formula-1 igazgatói tanácsának elnökét amiatt, hogy tévesen vádolta meg őket az Amerikai Nagydíjon történtek miatt.
„Szükségszerűnek érzem, hogy tudtára adjam, mennyire elégedetlen voltam a kijelentései – melyek teljesen alaptalan vádakat tartalmaztak – illetve a gyanakvó és helytelen szóhasználata miatt.” – állt a levélben, melyet a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöknek címzett.
„Az ilyen anyagok közzététele, melyek téves vádakat közölnek, igencsak rontják a Michelin jó hírnevét.” – mondta.
Michelin azzal vádolja Mosley-t, hogy folyamatosan őket hibáztatta a sajtóban direkt, illetve indirekt módon.
„Láthattunk valaha is olyan hírt, mely arról szólt, hogy milyen bátrak, egyenesek, és tisztességesek voltunk, hogy versenyzőink biztonságát sokkal előbbre helyzetük – teljesen jogos módon -, mint a cég sikereit?” - tette fel a kérdést a levélben.
„Bízom benne, hogy elég tisztességesek ahhoz, hogy beismerjék, a Michelin, hét partnercsapata, az IMS, a FOM, és további két csapat minden tőlük telhetőt megtettek azért, hogy olyan extrém javaslatokat, alternatívákat találjanak ki, melyek garantálták volna a versenyzők biztonságát és a futam sima lebonyolítását.”
„Ez állt mind a bojkottal szemben.” – tette hozzá.
„Nyugodtan állíthatom, hogy a Michelin a soron következő futamokra megbízható és versenyképes abroncsokat fog szállítani.”
-
És miért lenne jó?? Ha egy gumiszállító lesz az nem a Bridgestone lesz az is biztos... -
ebben igaza van, jobb lenne ha egy beszállító adna csak gumikat. -
Mosley egy seggfej méghozzá jó nagy... őt kéne kidobni minnél hamarabb!!! -
mikor is van az uccsó futam? -
Mosley: Kidobhatjuk a Michelint -
Két vádpontban bűnösnek mondták ki a Michelin csapatait -
19 versenyző egyetértett az extra sikánnal -
dav1d #23143 A csapatsorrend vitához annyit hogy szerintem ez egy egy szükséges rossz egy olyan csapatnak aki vb akar lenni akár tetszik a népnek akár nem...
...viszont kötve hiszem hogy Fisicho állandóan az Alonsoval való kivételezés miatt esik ki (ha egyáltalán kivételeznek vele , a Kanadai nagydíjból pont az elenkezője derül ki)
De maga Fisichella is elmondta az egyik nyilatkozatában hogy szó sincs ilyenről...
Statisztika nagydíjak szerint:
Ausztrál: Fisicho megnyerte a versenyt
Maláj: kiesett mert ütközött Webberrel
Bahrain: kiesett motor hiba miatt
Imola: kiesett váltóhiba miatt
Spanyol: gondjai voltak de célba ért
Monaco: Az emlékezetes gumi probléma ahol mindkét Renault szenvedett (célba ért , más müszaki hiba nem volt)
Europa: Rajt automatika hiba , célba ért
Kanada: Hidraulika hiba
Usa: Gumi probléma
Dehát nehezen hiszem hogy ezeket a Renault szándékossan csinálta volna...