Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
G_ArchAngel #21285 Vetélytársat kap a Forma-1
Estoril - Hatalmas várakozás előzi meg az új világméretű autós versenysorozat, az A1 GP őszi rajtját. A dúsgazdag Al-Maktum sejk által megálmodott futamsorozaton 23 nemzeti egység venne rész, egyforma versenyautókkal. A csapatok franchise-jogának tulajdonosai között ott van két Real Madrid-labdarúgó is, Ronaldo (28) a brazil, Luis Figo (33) a portugál istállóba öli a pénzét.
A multimilliomos Maktum Hasher Maktum al-Maktum sejk záros határidőn belül globális világversennyé szeretné fejleszteni a versenysorozatot. Jó úton halad, az első szezonra tervezett 12 futam helyszínei között van európai, ázsiai, afrikai, észak- és dél-amerikai, illetve ausztrál.
- Közel vagyok ahhoz, hogy megvalósuljon az álmom, egy új, izgalmas, világméretű versenysorozat - mondta Al-Maktum sejk a szeptemberben rajtoló idény programjának hivatalos kihirdetésekor.
A futamokon maximum 23, technikailag egyforma autó venne részt, amelyek nemzeti csapatokat képviselnek. Tizenhat ország (pl. Portugália, Brazília, Ausztrália, Németország) részvétele már biztos, hét hely kiadó, de érdeklődők szép számmal akadnak. Elsőként a portugálok mutatták be autójukat, a fotózáson büszkén pózolt a csapat résztulajdonosa, Luis Figo, a Real Madrid futballistája.
- Mindig arról álmodtam, hogy Portugália a lehető legtöbb fronton harcoljon a győzelemért. A motorsportban bizonyíthatjuk tehetségünket és rátermettségünket - jelentette ki büszkén Figo, aki nem az egyetlen, az A1-ben szerepet vállaló focista. A portugál alakulatnál szintén tulajdonos Carlos Queiroz, a Real Madrid másodedzője. De csapattársa, a brazil gólvágó, Ronaldo is tulajdonrészt vásárolt a brazil istállóban.
- Megtiszteltetés és dicsőség, hogy hazám velem képviseltetheti magát a nemzetközi mezőnyben - büszkélkedett Ronaldo. - Futballban többszörös világbajnokok vagyunk, szenzációs lenne, ha az A1-ben is a csúcsra érnénk.
Az új sorozat a Forma-1 világát is megérintette. Willi Weber, a két Schumacher, Michael és Ralf menedzsere is azon gondolkodik, hogy beszáll. A német csapat franchise-jogát vásárolná meg.
V. Z.