Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
G_ArchAngel #20073 Hatalmas bukás az első edzési napon
Írta: Schneider Andrea (München) [2005.05.19. 17:12]
Felipe Massa balesettel kezdte a hétvégét
Felipe Massa a Monacói Nagydíj második szabadedzése során hatalmas balesetet szenvedett, amikor a célegyenesben elvesztette uralmát autója felett, majd a gumifalnak csapódott. A brazil pilóta sértetlenül szállt ki autójából. Massa leggyorsabb ideje a nyolcadik helyre volt elegendő. Jacques Villeneuve a délután folyamán 27 kört teljesített a Monacói aszfaltcsíkon, aki tizennegyedikkét zárta az első edzési napot.
Felipe Massa:
Az autó körről körre jobb lett, de az utolsó kör során az autóm hátulja furcsának tűnt, és a bal első kerékkel sem volt minden rendben. Tudom, hogy nem hibáztam a Ste Dévote kanyarban, amikor elkezdtem fékezni, a jobb első kerekem blokkolt, megpördültem, majd a gumifalnak csapódtam. Jól vagyok, de nem tudom pontosan mi is történt. Pozitív, hogy a délután tapasztalatait követően bizakodó vagyok a hétvége többi napjára nézve.
Jacques Villeneuve:
Nagyon sok múlik azon, hogy mikor kerülnek fel az új abroncsok az autóra. Az első edzések alkalmával a pálya gyakran piszkos, körönként akár négy másodperces eltérések is lehetnek. A mai napon nagyon meg voltam elégedve az autómmal. Jobb formában vagyunk, mint Barcelonában. Folyamatosan javítottunk a beállításokon, és meg vagyok elégedve a nap folyamán elért eredménnyel. A hosszabb távok is rendben voltak. Most az a feladatunk, hogy a megfelelő abroncsokat válasszuk ki szombaton.
Willy Rampf, technikai igazgató:
Felipe azt mondta, hogy az autó hátulja különleges érzést nyújtott azt megelőzően, hogy a jobb első kerék blokkolni kezdett, és az első kanyarban elvesztette uralmát az autó felett. Alapos kivizsgálásokba kezdünk, hogy kiderítsük az eset okát. Ez nagy kár, mivel Felipe és Jacques is nagy előrelépéseket tettek, és Felipe meg volt elégedve a délutáni beállításokkal.