• Magic Boy
    Michael nem érti a defektek okát
    Faludi Zoltán, 2005. május 8. vasárnap [16:29]
    Talán valami törmelék okolható, mondja
    A világbajnoki cím tartója, Michael Schumacher teljesen zavarban van, amiért a Spanyol Nagydíjon két kör leforgása alatt két defektet kapott Bridgestone abroncsa, és ezzel befejeződött számára a futam.
    A német versenyzőnek rémálmaiban fog visszatérni a mai futam, ahol két defektet is kapott pár kör leforgása alatt, pedig már szépen felzárkózott a mezőnyre a Spanyol Nagydíjon. A Ferrari versenyzőjének ez volt az elmúlt öt verseny alatt a harmadik kiesése, mely nem jellemző rájuk. Ennek tetejében csapattársa Rubens Barrichello már a futam féltávjánál kört kapott az élen álló Kimi Raikkönentől, így a Scuderia kétségkívül minél előbb el szeretné feledni a hétvégi viadalt.
    A gumiproblémákkal füstbe mentek Schumacher azon tervei is, hogy beállítsa a rekordot Barcelonában, és sorozatban ötödször nyerjen a katalán ringen. Egyébként Ayrton Senna nevéhez fűződik egy ilyen jellegű rekord, aki 1989 és 1993 között mindegyik évben győzedelmeskedett Monacóban.
    „Véleményem szerint valami törmeléket szedhettem fel a pályáról, ez lehet az egyetlen magyarázat arra, hogy mind a bal első, mind a bal hátsó abroncsom defektet kapott.” – magyarázta Michael a kiesését követően. „Nem volt gondom a gumikopással, mindegyik abroncsom jó kondícióban volt, és erősek lehettünk volna a futam végén."
    „Az lett volna az ideális, ha a z elején, és a végén is ugyanolyan jók vagyunk, azonban ez nem mindig megoldható.” – folytatta Schumacher.
    A mai versenyt követően Alonso és Michael között 34 pontra nőtt a különbség a világbajnoki pontversenyben.