• petesilver
    Nem csak tankoláshoz használják a féket. Harmadik éve indulok a magyar online bajnokságon, valami elképzelésem így van a dologról. És régen a Geoff Cammond féle F1GP bajnokságon is indultam csapatban a haverokkal. A két versenyforma ég és föld, nem baj, ha nem szereted, de azért felelőtlen hülyeségeket sem kellene írni a nascarról. Sokkal több, és hosszabb koncentrációt igényel, mint a nascarhoz képest egy pofonegyszerű F1 futam. Ami kívülről eccerűnek látszik, az belülről úgy néz ki, hogy 3-4 órán keresztül köröznek egymástól centikre folyamatosan 300km/h tempó mellett, és egy pillanatra sem hagyhat ki a figyelme az embernek. És ott nem elég csak magadra figyelned, akkor is korrigálnod kell, ha a másik hibázik előtted 20 centivel ekkora tempónál.

Jeff Gordon végleg nem érdemes kikezdeni, mert MS szintű őstehetség, ha autóversenyzésről van szó. Pl amikor Montoyával autót cseréltek, Montoya volt az, akit jobban meglepett a másik autó tulajdonsága. Hja, és ugye az F1 autó rakétának kiépítve 900-950 lóerő, a nascar küzúti autó létére kap 800 lóerős motort.

Én F1-en nőttem fel, kicsit később, de már vagy 15 éve nascart és cartot is nézem, Rally, superbike érdekel, MotoGP-ért meg odavagyok. Szóval lehet szeretni sokmindent egyszerre, és eszembe nem jutna fikázni mondjuk a skkot, mert engem nem érdekel.