182114
  • G_ArchAngel #21078
    tetszik az a5.hu-n, hogy Alonso nyomás alatt tartotta Kimit...
    messze volt az a nyomástól...
    magamban már el is neveztem a szomszéd kutyája után Alonso-t Lucky-nak...
  • oneal1
    ez a gumi szabály leeht hogy kicsit később még a ferrarinak lesz nagyon jó!!!
    a bridgestone ok jobban bírják...
    kiv vagyok mi lesz!
    de ez mekkora hülyeség hogy a mclaren meg a williams újragondolná a szabályokat!!!(
    a Ferrari szólt valamit bachrein vagy maláj gp után?
    ez vicc
  • petesilver
    Az volt a kis hengerűrtartalú turbó vs. böszme nagy szívó motoros korszak nem? Mintha ott pont a motorok miatt kellett volna ez.
  • Felfedező
    "Räikkönen balesetében közrejátszhatott az is, hogy a McLaren az MP4-20 jellegzetességei miatt lágyabb keverékeket használhat, mint a többiek. Ráadásul amikor a Michelinnek és a Bridgestone-nak véglegesítenie kellett a nürburgringi specifikációkat, még hűvös, csapadékos időt jósoltak a meteorológusok, vasárnap végül mégis 46 fokos volt az aszfalt."

Egyből gondoltam, hogy tul lágy gumikeveréket használtak, ez a napnál is világosabb...
  • Laffite
    ez így van.
    ha nem az a rendszer lett volna a jó, hanem ez, akkor annak idején nem azt találják ki hanem ezt...
  • Kit--Kat
    én eltörölnék minden szabályt amit az utóbbi 5évbe hoztak és vissza a régi 1órás kötetlen időméréshez kerék csere tankolást akkor amikor akarják stb stb
  • Laffite
    most csak annyit kellene, hogy "a túlságosan lekopott mintázat = kizárás", mert így "a majd kibírja valahogy, kockáztassunk" hozzáállás a nyerő, ami életveszély, vagy pedig legyen egy külön, tankolásmentes, kötelező kerékcsere...
  • Kit--Kat
    szerintem már rég elszaladt a szabálymódosítókkal a szekér, nem lehet mindent megoldani/leszabályozni/megállítani évi 2-3 új átgondolatlan idióta szabálymódosítással
  • Laffite
    de nem így van? amit ma láttunk, az egy szabályos krimi előjátéka lehetett volna több csapatnál is, szerencsére egyetlen súlyos következményekkel járó baleset sem történt, de ez az egész kizárólag a szabályoknak köszönhető és bizony elgondolkodtató, hogy minek csökkentették évekig a sebességet, ha mással sodorják sokkal nagyobb veszélybe a versenyzőket...
  • Kit--Kat
    juhújj erről még nem is hallottam:DD
  • Laffite
    látva ezt az évet, olyan lett a f-1 mint a 80-as évek közepén volt a benzinlimitek idején... akkor az nyert, akinek nem fogyott ki az üzemanyaga... manapság az nyer, akinek nem fogy le a gumija.

...a különbség csak az, hogy abba nem halhatott bele senki, ebbe igen... :(
  • dav1d
    A poén az hogy Vili 6 pontal veri Massát így is...
  • Lteebee
    lol
  • CHEAPBOY
    Ennek a szerdai hirnek a cime kivalora sikeredett igy utloag:D

"A Michelin érdekes abroncsokkal érkezik a Nürburgringre

Faludi Zoltán, 2005. május 25. szerda [14:21]

"

• CHEAPBOY
    "Ismét nagyszerű hétvégét tudhatunk magunk mögött, de néhány beszédtémát is szolgáltattunk. A partnereink olyan dominánsak voltak a mai futamon, mint az edzéseken, és mint mindig ebben a szezonban. De ha jobban szemügyre vesszük a mai napot, akkor megállapítható, hogy az eddigi remek sebesség- megbízhatóság arány jelentős mértékben megbomlott, már ami az abroncsokat illeti. Nagyon sajnálom Kimi Raikkönent, aki sokáig vezetett, de jobb első kerekét kockásra fékezte, és az emiatt fellépő vibrációt nem bírta a felfüggesztés, és az utolsó körben fel kellet adni a versenyt. A probléma már a második kiállásakor is jól látható volt, ami egyébként nagyon egyszerű. A kerék mindig blokkolni fog, ha már a pilóta egyszer elfékezte magát, és emiatt egy sík felület alakul ki az abroncson, az újabb blokkolás pedig tovább roncsolja a gumik felületét. A hétvégén sokan küzdöttek hasonló problémával.”
    "

f1hirek.hu Pierre bácsi nyilatkozata.
  • CHEAPBOY
    En is. :) Schumi mindig is jol latja a dolgokat szerintem. Csak a sok anyazo ugrik neki minden cselekedeteert.
  • Bandee1987
    egyik a5-ös fórumozótól idézek:

"Ebbe a nyilatkozatba nem lehet belekötni, ez az igazság!!! Korrekt és realista."

egyetértek.
  • CHEAPBOY
    most vettem csak eszre hogy kinn van a bannere az oldalamnak a formula.hu-n :D Kiralysag:)
  • CHEAPBOY
    jomodnod a pezsgo melle, amit a gyozelemert kap:D
  • dav1d
    Idén a Minardi lessz a bajnok már befogta az elötte haladó Jordant
  • petesilver
    Nincs értelme spekulálni!! Villeneuve megtáltosodik, a Sauber megnyeri vele az összes maradék futamot, Massa hátvédként mindíg második lesz, és újra világbajnok lesz 97 világbajnoka!! Slusszpássz, év végén meg Alonsó sírva bekeretezteti az ide berakott képet, amin a csapatától 4 sört rendel az eredményhirdetés végére a pezsgő mellé. Nacsakazért!!!! :DDDDD
  • dav1d
    Schumacher sajnálja Räikkönent, nem hibáztatja a gumikat
  • guardian hero
    A Forma1 kerékcsere nélkül olyan, mint a Dallas Jockey nélkül.
  • Bandee1987
    nem volt érdemtelen, mert Räikönnenék vállalták a kockázatot, tudták, hogy bekövetkezhet a probléma, az utolsó körökben mindent vagy semmit játszottak, és a semmi jött be
  • CHEAPBOY
    Hat persze:) Monaco utan a Renault miert nem folyamodott ehhez? VAgy a Ferrari Barcelona utan?:)
  • rezsofiz
    Hát remélem is hogy megváltoztatják ezt a fos szabályt
  • Punker
    A McLaren és a Williams újragondolná a gumiszabályokat
  • CHEAPBOY
    Nando az en utanpotlasomat kepezi, MSC utan:) Ezert szeretnem hamar iden nyerne, amig meg itt van a master is:) S nehogyma KImi legyen azz:D
  • dav1d
    Ennyi erővel Kimi győzelme is csupán csak szerencse lett volna...
  • CHEAPBOY
    Miert csak az MSC drukkerek? Szerintem mashol kell keresned a hiba okat, mert en MSC/Ferka drukker is vagyok (97 ota).. ugyhogy mellé:D de csunyan:O
  • Kit--Kat
    mind1 hosszú Alonso fanok nem értik
  • CHEAPBOY
    Nem, o egy kicsit kesobb azutan. :)
  • CHEAPBOY
    Hat akkor meg mire fol a nagy kiborulas. a Vb mar eluszott az olaszoknak iden nagyon ugy nez ki...
  • dav1d
    Shumi ugyan ott hibázott
  • Kit--Kat
    én Schumi és Ferrari drukker vagyok, szal 1általán nem vagyok elfogult Kimivel...
  • CHEAPBOY
    Utalom mikor vki nem bir vesziteni. En se jottem ide persze perszezni meg okoskodni Alonso4ik helye utan monacoban, hisztizve hogy azok a buzi gumik.:) Es tavaly sem "sirtam" amikor Alonso Kimi elol esett ki Belgiumban, ahol kinezett neki egy gyozelem, amit vegul Kimi nyert meg... szoval nem csak Kimi tud kiesni Alonso elol:) Forditva is volt mar ra pelda:)
  • dav1d
    Sőt fogadjunk hogy ő lazította meg Kimi kerekét.És Kimi is csak miatta hibázott mert gondolatban szugerálta.És a végén még örülni is mer a győzelemnek micsoda szemét egy ember! :P
  • CHEAPBOY
    Az ellenfel annyit nem hibazott mint mi, nem kockaztatott akkorat mint mi, gratula nekik. Igy kene felfogni.
  • CHEAPBOY
    miert akarod tudni mivel tamasztja ala?:D Sok okossaggal biztos nem tudja. Ha mar a Meki is beismerte az okokat, s donteseik kovetkezmenyeit, akkor most mire kell mas viziot eroltetni?
  • CHEAPBOY
    Nem, mert ha Alonso csinalja az sokkal rosszabb s csunyab dolog, mitobb egyenesen csalas.