• F1rajongo
    Összeszedtem a múltkori eseménysorozat lényegét, amik a riport szobában történtek. Lehet, hogy nem informálódtál ezekről.:

Verstappen a leintés után nem szívesen beszélt az incidensről. A brit Sky Sprots riportere, Rachel Brookes nyíltan rákérdezett nála, hogy szándékosan tette-e.
    Verstappen: Számít?
    Brookes: Szerintem igen, azoknak, akik nézik.
    Verstappen: Rendben. Nagyszerű. Akkor inkább beszélnék a versenyről, mintsem egyetlen egy pillanatról.

A szándékosság témáját csak kerülgette. A kérdésre, miért ütköztek, azt felelte: „Egymásba mentünk.” Annak kapcsán, megelőzhette volna-e az ütközést, elmondta: „Ez így van.”

Amikor közölték vele, hogy Nico Rosberg szerint ki kellett volna őt zárni, csak annyit mondott: „Ez az ő véleménye. Mindenkinek lehet véleménye.”

George Russell véleménye sem túlzottan hatotta meg. Arról, mit szól ahhoz, hogy kollégája szerint nem fest valami jó képet, ha a rá felnéző fiatalok ilyen manővereket látnak tőle, Verstappen gúnyosan közölte:

„Nos, legközelebb hozok pár zsebkendőt.”

Russell-lel egyébként nem tervez beszélni. „Nem, nem szükséges. Nincs mit mondanom.”

És nem is bánta meg a történteket. „Az életben szerintem nem bánhatsz meg túl sok dolgot, és az F1-ben sem.”

Az interjú végén a riporter azt is felvetette, hogy rossz példát mutathat a feltörekvő versenyzőgenerációnak, mire Verstappen csak ennyit felelt: „Igen? Oké, ez a te véleményed. Ennyiben hagyom.”

Ezek miatt is írtam előzőleg, hogy Ver-el nem az a baj csupán, hogy szánt szándékkal neki ment Russellnek. Hanem a dolgok összessége a gond vele. Amilyen bunkó, fellengző, arrogáns, nagy képű, lekezelő stílusban beszél, és amit mond…. Hol lehet ezt az embert, bármelyik másik versenyzővel összehasonlítani? Russellnek a kis ujjáig sem ér fel. És mindezt nem azért mondom, mert Russell rajongó lennék. Mert egyáltalán nem vagyok az. Egyszerűen látni kell és észre kell venni, hogy mik az értékes emberi tulajdonságok és mik a gerinctelen emberi viselkedések. És mindent együttesen kell értelmezni.