• F1rajongo
    Hát hogyan is fogalmazzak. Russell csibészséget csinált. Bepróbálkozott. Szerintem ez egy egyfajta bosszú is volt, arra reagálva, amit előzőleg ellene tett Ver. Megpróbált hibapontokat kicsikarni belőle, hogy végre el legyen tiltva egy versenytől. Ez a dolog semmi szín alatt nem tekinthető agresszívnek, ki ha én nem típusú hozzá állásnak, gerinctelennek, mint amilyen Ver szokott lenni. Ver és Russell viselkedéseit össze se lehet hasonlítani egymással. Russell sem volt jó fej, ez tény és való. De más a mögöttes szándék és indulat. Röviden: Ver egy agresszív ember, aki minden áron győzni akar, de szó szerint minden áron. Az ember, mint érték, számára semmit sem jelent. Csak a győzelem lebeg a szeme előtt, és ezért mindenen, és mindenkin képes keresztül menni. A szabálytalanság (de ügyelve, hogy ne büntessék meg), a sportszerűtlenség, a gerinctelenségi viselkedés sem jelent akadályt számára, abból a célból, hogy eredményes legyen. Ha nem úgy alakulnak a dolgok, ami számára előnyös, akkor sír, hisztizik a rádióban, és agresszíven viselkedik. Sokszor indulatból. Az ökle a fegyvere és nem az esze. Röviden így tudnám jellemezni. Russell meg csibész, egyedi stílusa van, de semmi szín alatt nem akar szánt szándékkal másnak rosszat, csak is csibészség szintjéig megy el vele. Szánt szándékkal sohasem menne neki másnak. Ellentétben Ver-rel. Sohasem ütne meg más embert a való életben, ellentétben Verrel. Neki fontosak az emberi értékek, a becsület, az emberség. Nem a minden áron győzni akarás van benne, őt megfogja a különböző emberi viselkedés korlátjai. Talán ez egy másik szempont, amivel Ver különbözik nem csak Russelltől, hanem szinte az összes versenyzőtől. Vernek nincsenek korlátjai. Azt hiszi, ő mindent megtehet. Persze ettől is lesz ilyen sikeres. Csak kérdés, hogy milyen áron?

Vissza térve az eredeti témára: Russell jó ember, a saját stílusával együtt. Semmi szín alatt nem tekinthető gerinctelennek. Ver meg rossz ember. Nagyon rossz. Bár bizonyára neki is vannak jó tulajdonságai, de ezt nagyon nehéz látni. Nem önmagával a múltkori viselkedésével van a gond Ver-rel. Nem csupán azt az egy húzását lehet gerinctelennek tartani. Hanem mindent összességében lehet csak értékelni. Egy nagyon rossz viselkedés, mindenkinél megbocsájtható. Főleg, ha őszintén megbánja azt. Csak vele az a gond, hogy ő folyamatosan ilyen. Erre utaltam akkor, amikor gerinctelen viselkedésnek írtam a dolgait.