• b-type
    Valahogy tisztára szeretnék mosni az utolsó futamot, Pedig az nem fog menni, pláne így, hogy tudomást sem veszünk arról ami valóban történt.
    Nem tudom hol járt a cikkíró ahol ennyire bántották volna Verstappen-t mert ahol én olvasok, ott egyáltalán nem ez a jellemző.
    Azzal van a probléma és ez versenyzőfüggetlen, hogy belenyúltak az utolsó futam alakulásába, és ezzel döntően befolyásolták a bajnokság kimenetelét.
    Ahogy Walter Röhl fogalmaz:

"Ich weiß jetzt, dass ich künftig keine Minute mehr damit verschwenden muss, ein Formel-1-Rennen im Fernsehen anzuschauen. Das spar' ich mir, verarschen kann ich mich selber."
    Er vertrete generell den Standpunkt, dass ein Rennen "auf der Strecke ausgefahren" werden müsse, "und nicht durch irgendwelche undurchsichtigen Entscheidungen von außen beeinflusst werden" dürfe
    ."
    aka
    "A 74 éves kétszeres rali-világbajnok csatlakozik azokhoz, akik komoly kritikával illetik azt, ahogyan Michael Masi és a versenybírák kezelték az Abu Dhabiban rendezett finálé hihetetlen drámáját és utóéletét. Röhrl a Straubinger Tagblatt című lapnak dühöngött:

“Most már tudom, hogy a jövőben egy percet sem kell pazarolnom arra, hogy Forma-1-es futamot nézzek a tévében. Megspórolhatom ezt az időt, és nem csinálok bolondot magamból.”

Ugyan a német legenda az FIA Hall of Fame tagja, de ragaszkodik ahhoz, hogy a futamokról a pályán vagy egy tisztességes, világos eljárásban döntsenek, “amelyet nem befolyásolnak átláthatatlan külső döntések.”