Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Teljen el 24 óra, mert ugye megint óvás van, mert Toto tök ideges volt, de ha csak nem kap Verstappen 5 secet a cikázás miatt, ami ugye elsőre mindig csak figyelmeztetés, de Toto az Toto, Hamilton meg Hamilton, akkor itt bizony Max nyert úgy, hogy a Mercedes még 33 pontot is leradírozott tőle a szezon során. Monzát írjuk be 26 18nak, de ez akkor is minimum 25 pont mínusz Verstappen neve mögött ami igazi Mercedeses remeklés (nem is értem Bottast miért szidják! :D.
Az biztos, hogy a RB az utolsó 3 versenyen, amikor már látszott, hogy év végére mekkora lett a Merci előnye, csapatként nagyokat húzott, még ha nem is teljesen úgy sültek el, ahogy akarták, de jól jöttek ki belőle. Mellé Perez lubickolt a szerepében, Bottas meg nem. Viszont, ahogy Glock anno +1 vb címet adott Hamiltonhoz, most Latifi +1et Verstappenhez. Bár itt azért Masi segítségével - aki szerintem egy elmebeteg - ismét megpróbálták hülyére venni a szabályokat, de nem jött össze.
Én a szezon elején, amikor Verstappen úgy szált ki az autóból, hogy leszarta, hogy nem nyert, ami régen nem így volt, akkor már úgy éreztem, hogy nagyon erősen akarja, mint Senna 1988ban, és lehet a másik bármennyire erős és szerencsés, meg fogja nyerni, akármi is fog történni. Nem az utolsó versenyen múlt, nagyon jobb volt a Merci, de mint csapat, Verstappen+Perez együtt behúzták, bár minimális mák kellett hozzá, de annyi pontot vettek el tőlük, hogy nem lett volna szép, ha nyer Hamilton a Mercivel, bár tökéletesen megérdemelte volna ő is. Szerencsére működött az EB recept, hogy amikor valamit annyira akarunk, az nem jön össze (lásd a három kihagyott tizenegyest az EB döntőben), de akár össze is jöhetett volna.
Én anno Raikkonent megörököltem Hakkinentől. Utána eldöntöttem, hogy ha a mezőnyből választani kell, akkor akármennyire is fax arc Verstappen, valahogy benne van olyan, ami esetleg másban nincs, vagy nem annyira, hogy neki szorítsak jobban, még ha nem is szurkoljak (az csak Prostnak és Hakkinennek járt ki az utóbbi majdnem 40 évben) úgyhogy Kimi kiválásával még mielőtt bajnok lett volna letettem a voksom Verstappen mellett, VB kedvencem még úgy se volt. És erre megnyeri! Nos, legalább ez jól kezdődik, ugyanis Hakkinen esetében úgyis 7 évet vártam míg összejött! :D Egyébként de utáltam Max Verstappent! Akkor kezdtem el elismerni, ahogy a baromságaival felhagyott, és benőtt a feje lágya, de mégse, pont ettől másabb egy Russellnél, Norrisnál, Sainznál, Gaslynál Leclercnél vagy más tehetségesnek kikiáltott arcnál.
Viszont, bár nagyon meglepődtek volna Wéberék a szezon elején, de Sainz megverte Lecrecet! Ha Sainz nem Sainz lenne és spanyol, azt mondanám ő a jövő nagy bajnoka, de a Ferkánál Leclercet tolják, és valahogy a spanyoloknak nem igazán szokott összejönnie, de szerintem mind alkalmazkodásban, mind tehetségben Sainz nagyon ütős, csak kb. nullára mákos, ezt már most elmondhatjuk!
Szóval, akárhogyan is lesz, helyt adnak-e óvásnak, vagy sem, jó évad volt, mindkettő megérdemelte, de örülök neki, hogy egyelőre 7-7 a Schumi-Hamilton párharc! Csak ugye az óvás ...