• Palinko
    #178231
    Alapjában véve azt ugye sokan mondják hogy jaj szegény Hamilton biztos azt gondolta hogy megint rendes vagy virtuális biztonsági autós fázis, vagy sárga zászló vagy akármi van. Azoknak van igaza szerintem akik azt mondják hogy miért nem ment el ha semmilyen jelzés nem tiltotta, viszont azt senki sem hozza fel hogy mi van ha tényleg sárga zászló lett volna és elmegy? Szerintem az elég erős alap a védekezésre hogy sehol nem volt ez kijelezve pályabírók, technika hibájából versenyzőt nem szoktak megbüntetni, legrosszabb esetben esetleg visszaengedi Verstappent vagy megoldják. Teljesen egyértelmű számomra is hogy ott nem akart előzni mert félt hogy DRS-el már esetleg van esélye a RedBullnak tartani a végsebességet azt nem tud még az űrgéppel sem egy egyenesben megnyugtató előnyt kiautózni. Innentől meg primadonnáskodás, lassabb a másik, előbb balról, aztán már mindkét oldalról kikerülhette volna, akár meg is lepi úgy hogy Verstappen nem reagálja le jól és kész. Ehelyett meg lassítgat utána és hát pont itt akarod átadni az előnyt? Brühühü.

    A másik ami érdekes hogy elég sűrűn találkozok olyan véleménnyel hogy áh ez nem F1, bezzeg Senna meg Prost, meg Hunt meg Lauda stb azok voltak a nagy párharcok akkor volt még jó az F1 stb. Nem mondom hogy ugyanazoktól az emberektől, de most meg eléggé az a közhangulat hogy miért nem így engedte el, miért nem úgy, jó hogy már nem állt félre és kért bocsánatot, miért nem egyik kezében a szabálykönyvvel vezetett még másikban a bocsánatkérő cetliket töltötte stb. Ilyen a versenyzés, lehet az elmúlt évek alatt elszoktunk tőle, de ebben a szezonban tényleg izgalmas volt. Bevallom szerintem az elmúlt 6 évben nem néztem 3-4 futamnál többet mert annyira hidegen hagyott a vonatozás, szerencsére a hírek azért eljutottak hozzám is és Monacotol fogva követem az eseményeket és kövezzetek meg de nekem tetszik amit látok! Régen megnézted a rajtot és kb mehettél a dolgodra, vagy még azt sem kellett lehetett tudni ki lesz a befutó. Ez a szezon meg olyan hogy egy pohár vízért nem tudtam rendesen kimenni a konyhába pedig a nappali mellett van mert hallom a TV-n hogy esemény van és nem akarok lemaradni. Régen ehhez képest volt hogy megnéztem a rajtot simán meg is főztem azt a végére beültem megkajáltam meg konstatáltam hogy hát szokásos.

    Nem azt mondom hogy a sportszerűtlenséget propagálni kéne, vagy ütközéseket szeretnék látni minden versenyen pláne örülök hogy az F1 biztonsági rendszerei már olyanok hogy a roncsból is épen szállnak ki a versenyzők, nem szeretnék személyi sérülést látni semmiképpen. Viszont az is biztos hogy túl van azért szabályozva és ha választani kell ez között, vagy az elmúlt évek vonatozása között akkor inkább legyen már ez, mert ilyen szezonnal rajongókat lehet szerezni ami meg volt még azzal is megutáltatta a sportot aki egyébként rajongva, imádta, kommentálta a tv-ben stb.