Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Hamilton drukker lett, a bárki csak ne Vettel alapon. Egy ideig utálta Vettelt. Előtte Kimit utálta. Amióta szarban ülnek, kevesebb a fika. Viszont legalább mindent megmagyaráz. Ált. szemellenzősen, kettős mércével. Kb. amióta ide ír, ennyit szűrtem le. De javítsatok ki, ha nem, vagy valami változott. Amúgy, semmi bajom vele, autós topikokban teljesen normális, nem is foglalkozom vele.
Itt szvsz annyi történt, hogy a Silverstoneban és a Ringen történtek és az elqurt kerékcsere után most nem hagyta, hogy Hamilton behúzza, vagy több pozícióval előtte végezzen. (Behúzta volna, ez egyértelmű.) Amikor bementek a kanyarba, már látható volt, hogy kb valami hasonló lesz, nem fogja hagyni, hogy Hamilton megelőzze (szerintem ott nem is kellett volna, utána simán elmehetett volna, de ez most már lényegtelen). Ezért kockáztatott, de úgy akarta kitenni, hogy végre Hamiltonnak is fájjon. ProstSennásan. (Valahogy a sprintfutamos hétvégéken mindig összeakadnak. Silverstonban csak Verstappen bukta, most mindketten. Szerintem, a szezon végéig ugyanez lesz, függetlenül attól, hogy éppen ki vezeti majd a VBt.)
Az én véleményem szerint mindketten erőszakosak voltak, Hamilton nem gondolta, hogy Verstappen ezt meglépi. Ez hibás helyzetfelismerés volt. Verstappen meg a Bottas leradírozás után megunta, hogy itt az esély, és megint feláll a Mercedes a padlóról, így nem szarozott. Versenybalesetnek tűnt, de míg a kanyar elején valóban Hamiltonnál a pozíció, a közepén már tényleg nem hagyott helyett. Részemről, mivel mindkettőt utálom, és nekem tök mindegy, versenybaleset, de mivel a FIA a kanyart nézte, az alapján Verstappent el lehetett meszelni.
Más kérdés, hogy hasonlókért büntit se adnak, nemhogy utólag 3 rajthelyes büntetést, de ez most megint csak azért kellett, hogy Hamiltonnal végre megnyeressék a VBt és végre meglegyen az a rohadt rekordja, amire hajt, és Russelre építve (szerintem nem győztes alkat, versenyen évek óta semmivel se több, mint egy Giovinazzi vagy Grosjean) a Merci váltson, mielőtt mint csapat lelép a F1ből! (Amint tényleg minden körülmény egyforma lesz, esetleg nem jön össze a jövő évi autó, és már nem lesz meg az az akkora előnyük, mint most, mint csapat, szerintem le fognak lépni, de max. nem lesz igazam.) Minden esetre egyértelmű a RB taktikája: Hamilton előtt végezni bármi áron. Főleg a 3x pont bukása és a Ringen történt véletlen full RB leradírozás után. Hogy ez elég lesz-e egy VB címhez, nem tudom? Minden esetre jelenleg Max Lewis előtt van és egy rakat verseny hátravan, viszont ahogy kinézett Verstappen padlólemeze, szerintem többet fognak hosszútávon bukni a monzai balesettel, mint amit most hozott nekik az, hogy Hamilton SE szerzett pontot.
Nekem a nap versenyzője amúgy Bottas volt, nem Ricciardo! Remek győzelem volt, fene se tudja, hogy Lando felért-e volna rá, ha előzni kell, vagy kiteszik egymást. Ez olyan Berger-Alboretos 1988 volt. Akkor is a két nagy kiesett, ők meg kettősben, olasz közönség előtt behúzták. Most a McLarennek kellett már nagyon, és - az ő szempontjukból - végre behúzták.