• willtex
    Tény, hogy olyan folyamatos előny, amit a Mercedes mutatott az elmúlt évtizedben, nem volt, de rendszeresen kevés autó végzett egy körön belül, és voltak olyan lefutott versenyek, hogy a mostani helyzet ahhoz képest maga a kánaán.

A Formula 1 oldalán ott vannak a régi versenyek eredményei is, most félretettem a lustaságomat, és rálestem a régi eredményekre, te is megteheted.

Nem másolgatok be ide minden eredményt, a lényeg, hogy rendszeresen 3-4-5 autó végzett körön belül, a fél mezőny rendre kiesett, a McLaren nem egyszer, hanem többször megcsinálta a teljes mezőny lekörözést és kettős győzelmet, 87-ben egyszer, 88-ban 2-szer, 89-ben is, 91-ben egyszer. 87-ben a Williams is megcsinálta ezt kétszer és egyszer a Ferrari is.

Más világ volt akkoriban, nem volt ennyire kifinomult és megbízható a technika, lehetetlen volt ilyen mostani Merci szerű dominanciát kialakítani, de azért a Williams és a McLaren egymást váltva rendszeresen bucira verte a mezőny többi részét abban az időszakban.

Óvatosnak kell lenni a régen minden jobb volt hozzászólásokkal, mert könnyen lyukra fut vele az ember.

Norris kérdés: én is szeretem a kemény versenyzést, de a büntetés jogos volt. Perez tisztán mellette volt, kellett volna hagyni egy autónyi helyet.