182153
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
HuHam #178584 Megnéztem megint ezt az egész SC alatti cirkuszt az F1 TV-n, angol kommenttel, persze felvételről. A fő komentátor olyan Szujó szintű valaki, a szakkomentátor meg mintha Martin Brundle lenne.
Ez egyszerúen a versenyzés szégyene, de mondhatni ezt az idei szezon elég nagy részére is. Következetlenség a négyzeten. Igen, az hogy Masihoz direkt beszélhetnek a csapatok emberei egy totál marhaság. És még közvetítik is ... Aztán - nem lesz előre engedés, majd lesz, mert micsoda igazságtalanság hogy Max előtt vannak a lekörözöttek. Minek ment ki gumikat cserélni ? Ez a RB egy mindenáron győzni akaró szervezet mintaképe. A kétszínű, szégyentelen, minden módszerrel előnyt szerezni akaró, új világrend terméke alapjában. Csakhogy ez nem rend, ez anarchia. Mindent a pénzért és a piramis csúcsáért . De nem látják, hogy közben mi történik a reflektorfényeken kívül. Mit tanulnak ebből az egyszerű emberek, a fiatalok - ez kell hogy sikeres legyél az életben. Nem csoda hogy ott vagyunk ahol vagyunk.
A gyógyszergyárak óriási profittal árulják termékeiket, a TV és rádió reklámok nagy része tőlük van. Miközben az általános egészségi szint igen silány - pld. itt Hu-ban is. De minek is teljesen kigyógyítani valakit, egészséges életre irányítani . Kinek van abból bevétele ?
Olyan reklámot is láttam hogy " bulizzál, igyál nyugodtan amennyit akarsz, a mi szerünk gyorsan eltünteti a másodnaposságot ..." . Mi lesz itt néhány év múlva - legalizált marihuana ? És folytathatnám.
Asszem az F1 elveszített legalább 1 millió hívet az idei szezonnal. Talán lesznek új nézők, de milyenek ? Akiket csak az olcsó izgalom érdekel, semmit nem tudnak sem a technikáról, sem az autók úton, pályán való viselkedéséről. erőhatásokról, stb. Mint aki valamelyik Hu F1 fórumon az új, alacsony profilú gumikat 'pimp my car'-nak nevezte (bár ezt csak átvette valahonnan) . Ja. az F1-ben is a kinézet miatt vezetik be őket ...
Az F1 'Monsanto Years'-jei jönnek ... Aki hallgatta Neil Young azonos című albumát, és értette is a szöveget - lehet képe róla hogy került az ide. -
#178583 #178578
Ahha.... azt kifelejti minden szurkoló, hogy lehetett volna kereket cserélni!!
Csak rinya Toto pont azzal volt elfoglalva hogy elintézze, hogy a lekörözöttek kinnt maradjanak....
Vissza nyalt nekik a fagyi... -
#178582 nincs valahol olyan, hogy pálygrafikán végig lehet nézn ia versenyt meylik autó hol van éppen fizikailag? -
#178581 #178578 volt a futam után egy képem #178427-ben, ott úgy látom a 9-es kanyarban járnak, amikor Vettel pont az SC előtt van már. Ennyi erővel sztem simán elmehetett volna a maradék 3 autó is (Ric, Stroll, Schumi), mivel tudjuk milyen egy SC-s újraindítás. Nagyon lelassítanak, hogy aztán hirtelen elinduljanak, bőven lett volna távolság Schumiig is. Nem mintha számítana egyébként, az első kettő csatája szempontjából tök lényegtelen volt, hogy 5 vagy 8 autót engednek el. Csak az nem volt mindegy, hogy az 5 autó, aki végül elmehetett, az közöttük marad e. -
#178580 azért ez beszarás! f1ben nem hiszem, hogy fogunk ilyet látni...
a virtuális drift bajnokot beültették az európa bajnok kocsijába, aztán gyí!
-
Ssenkradlive #178579 HuHam: Én egy "szemellenzős" emberrel nem kívánok vitatkozni.
Akkor ahogyan érzed. :)
Utoljára szerkesztette: Ssenkradlive, 2021.12.13. 16:31:22 -
#178578 csak a szükséges autókat engedték el hogy biztosan meglegyen a hely, mert egyazon körben kellett elmenniük, behívni az SC-t és már a körnek csak a harmada volt hátra akkor.
Ahogy írtam arra nem lehetett számolni hogy Masi felülbírálja az SC szabályt, és ez nem egy átlagos futam volt amiben gondolom megegyeztek, EZ a bajnoki döntő volt.
Ez nem volt számolható, az nem számolható hog a versenyigazgató belenyúl a szabályozásba hogy lehetőséget teremtsen az egyik fél javára.
Amennyiben végig ment volna az SC akkor sem szólhatott volna senki semmit, mert az volt elől aki a futamon is végig elől volt és vezetett (aki végig meg is harcolt érte).
Ehelyett belenyúltak hogy Verstappen legyen a bajnok, mert ahogy írtam senki sem tudott volna mihez kezdeni ezzel az órisái tapadáskülönbséggel amivel Verstappen-t ráküldték Hamilton-ra.
Utoljára szerkesztette: b-type, 2021.12.13. 16:21:29 -
#178577 Érdemes Hamilton rádiókat meghallgatni... rögtön a safety cár után Bono félve mondja a helyzetet h Max ott lesz mögötte közvetlenül friss gumin...de talán nem lesz már verseny... talán... -
#178576 De mit befolyásolt h 5 autót engedtek el?
A maradék 3 -at is elengedhettek volna és akkor is ugyanígy meg tudják kezdeni az utolsó kört...
A Merci az előzetes megbeszélésekre számíthatott volna (amit ők szorgalmazták) h ha van lehetőség akkor zöld zászló alatt fejezzék be a futamokat...rizikoztak , konzervatív ak voltak és megszivták... -
#178575 #178570
..és akkor ott könyörögtek volna Masi-nak hogy indítsa újra a futamot??!
ott van alattad Gábor summázása:
"Michael Masi tegnap azt az 5 autót engedte el, akik a mezőnyben, és nem a mezőny végén voltak, felülírva a szokásos procedúrát, amire megvolt a felhatalmazása, a szabályok szerint pedig azoknak mindent meg kell tenni a felzárkózásra, de ez nem az újraindítás feltétele"
Ez neked úgy hangzik mint a végeredmény befolyásolása, mert nekem igen. ...és erre nem lehet számolni.
Akkor örült volna mindenki ha Hamilton kiáll, mert a Mercedes maga dugta a hurokba a fejét, hát ők döntöttek úgy hogy kiállnak. A Red Bull nem állt volna ki, és a végén tok joggal hívták volna Masi-t hogy ugye nem fogja felülírni a szokásos procedurát...
Így most azért hívták hogy nekik elég egy darab versenykör, és hát engedlyük versenyezni a srácokat végső soron ezt akarjuk nem?!
persze amikor az egyiknek már kerülnie kell a rázókat a 44 körös kemény gumijaival, akkor engedjük versenyezni a friss lágy gumis másikkal..
Ez aztán a bajnoki csata, amit az utolsó körben vívtak meg...
Tessék mindenki megkapta amit akart, megtörték a Mercedes sorozatát, kell hozzá egyet kettőt nyelni de megvan na! :))))
De ez már sosem lesz korrekt bajnoki cím, ott van mit mondanak a versenyzők akik csak néztek ki afejükből hogy ők most nem mehetnek..
"Strollt meglepte, hogy nem előzhetett. „Mi nem. Maradj, ahol vagy, a biztonsági autó ebben a körben kiáll” – közölte a kanadaival a mérnöke, megjegyezve, maga sem érti, miért így történik. „Lehetőséget kellett volna kapnom a biztonsági autó megelőzésére. Mi a ****?” – méltatlankodott Stroll.
Ricciardo számára sem volt egyértelmű a helyzet. „Fogalmam sincs, miért nem engedtek el” – mondta, majd a leintés után közölte a rádióban: „Örülök, hogy nem vagyok részese ennek, bármi is történt. Úgy fest, eléggé szétcseszték.”
Norris:
„Én nem tudom, pontosan mit közölt és tett a versenyirányítás, de mindenképpen vitatható volt. Ami azt illeti, nem is tudtam, hogy csak az első három vagy négy lekörözött mehetett el Max elöl. Szóval nyilván azért csinálták, hogy csata legyen. Természetesen a televízióról szólt az egész. Az eredmény miatt történt. Hogy sportszerű volt-e vagy sem, én nehezen tudom eldönteni."
"
Utoljára szerkesztette: b-type, 2021.12.13. 15:52:23 -
Burgernemham #178574 Ez már nem Formula 1. Ez egy vicc. Régen is voltak (sőt akkor voltak csak igazán nagy csaták), le is pofozták egymást a versenyzők; de ilyet, hogy sírással befolyásolják a versenybírákat a csapatfőnökök, ez nonszensz! Egymás autóit kukkolják, feljelentgetik egymást. Önkényesen hoznak szabálymódosításokat amikor akarnak, részrehajlásokkal, hol ide, hol oda. A büntetések irracionálisak, és ugyan arra a sémára-esetre teljesen másképp alkalmazzák azokat adott versenyzők esetében. Értem én, hogy a pénz... A Verstappen sokat hoz az F1 konyhájára, mint anno a Schumacher, akinek a fele VB címe merő csalás volt. Jövőre hasznosabb módon fogom az időmet eltölteni. "Formula 1" helyett, vagy minek is nevezzem már ezt a "sportágat". -
HuHam #178573 Válasz #178571-re
Megadtam a konkrét példákat a mostani szezonból a mai nap. De írtam itten korábban Verstappen korábbi kétes és baleset okozó manővereiről (pld. Baku 2018) . Ezeknek semmi köze a szimpátiához. Itt a sportszerűségről van szó leginkább. Hamilton sem szimpatikus számomra sok mindenben - pld. tetkók, öltözködés , de a versenyzési stílus az ami itt számít. Voltak neki is párszor nem korrekt húzásai, de a 15 év alatt kevesebb mint Maxnak 5 hónap alatt.
Az én generációm az, hogy Sennát néztem élőben az utolsó Hungaroringi versenyén - akkor 38 éves voltam. De nem hiszem hogy bárki normális a mai fiatalok közül jönne hóvagó és gyilkos jelzőkkel. Senna igenis korrekt volt - láttam is sok versenyét. Az a Prost kilökés meg az ő szemében tartozás törlesztés volt.
Térjünk vissza Silverstonba, 2021 - Hamilton megy mellette a kanyar jobb szélén, a Max agyatlan meg ráhúzza a kormányt . No persze, Ham kilökte, mert nem fékezett bele a verseny közepette - vagy talán le kellett volna hogy térjen - ott egyik sem volt lehetséges, mert ment max. sebességgel azon az íven. Ennyit Verstappennek kellett volna tudnia valami 100 F1 verseny után. De kár ezt folytatni - addig míg valaki nem engedi át az egész pályát őnagyságának, mindig az a hibás - legyen a neve Vettel, LeClerc, stb.
Ja, LecLerc a legszimpatikusabb, de sajna idén elég sok versenyen nem ment valami jól neki, és Sainz is elébe került . -
#178572 "Én csak nem értem azt, hogyha az egyiknél meglátod a negatívumokat, a másiknál miért nem ?"
Nézd már meg a nevét! :D -
Ssenkradlive #178571 Én csak nem értem azt, hogyha az egyiknél meglátod a negatívumokat, a másiknál miért nem ?
Most kezdjek el ide Hamilton-ról is belinkelni erősen megkérdőjelezhető megmozdulásokat, nyilatkozatokat ?
Mi értelme volna ? Nem erted a mondanivalómat.
Azért is nem pl. te meg én nyerünk, meg sok sok más nálunk nagyságrendekkel tehetségesebb ember, köztük a sok F1 pilótával VB-t, mert a néhány kivételestől eltekintve hiányzik belőlünk az a fajta "könyörtelen" győzelmi mentalitás, és EGO, ami ezekben az emberekben megvan.
Te komolyan elhiszed azt, hogy az elmúlt versenyek szituációiban Hamilton nem hasonlóan cselekedett volna ?
Az F1 egyes köreiben "félistenként" tisztelt,-és egyébként valóban brilliáns pilóta - Senna-t, ma a te "hópihe" generációd kb." gyilkosnak, meg favágónak" titulálná...XD
Az hogy neked Verstappen nem szimpatikus, teljesen rendben van.
De az, hogy őt itt ebben a mezőnyben kirívóan durvának, meg beképzeltnek tartod, az nevetséges.
Én a munkám miatt igen sok Olimpián résztvevő és ott komoly eredményeket elérő sportolóval találkoztam az elmúlt 10-évben.
Maradjunk annyiban, hogy ahhoz hogy valaki világszintű sikerek elérésére legyen képes, olyan szintű "gátlástalan győzni akarás" és EGO szükséges ami hétköznapi ember számára már komolyan visszatetsző is lehet. Kivétel nélkül.
Attól még magánemberként lehetnek akármilyenek, de ez az ilyen szintű sportteljesítmények egy -kevésbé reklámozott- alapvetése, nyugodt lehetsz.
Verstappen pont olyan "győző" tipus mint Hamilton, Schumacher, Senna stb...
Egy centivel sem rosszabb, csak ő neked kevésbé szimpi. Ennyi.
Én meg annyit írtam csak, hogy magánemberként és F1 rajongóként ez engem magasról nem érdekel.
A teljesítményt nézem, és az Verstappennél idén ugyanúgy megvolt, mint Hamiltonnál.... :)
-
#178570 #178563
Mondjuk a Merci is cserélhetett volna 2x is kereket a VSC alatt, meg a végén az SC alatt is, csak nem tette, mert balfaszok voltak. Ezt is kifejthetnéd. -
#178569 #178567 hát igen, ezt Mercinek sztem el kell engedni, most így az óvás visszadobása után én úgy látom, hogy szabálykönyv betűje szerint nemigazán lehet megfogni a dolgot... az újraindítás körüli dolgokat szinte semmiképp, hogy most hogyan engedték el a lekörözötteket, meg hogy hívták be SC-t. De az SC alatti "előzésre" se látok sok esélyt, hogy fellebbezéssel mást mondanának. Ez benne van ebben a gurulós-gyorsítós-fékezős káoszban, hogy valaki egy pillanatra a másik elé kerül, de rögtön utána mindig rendezik is a sorokat, ahogy ez most is történt. -
HuHam #178568 Persze. megint megy a szokásos duma - ha valaki valami rosszat mond Verstappenre, az Hamilton rajongó. Vagy még komoly sértegetésekkel is füszerezve - lásd #178565 .
Verstappen piszkosan versenyzik, nagyon beképzelt, és magának mindent lehet elven él. Ebben az évben még nem volt szerintem elég érett a címre. Az igazi bajnokok akkor a legjobbak, amikor a legfontosabb. Ja, héj - hát az utolsó körben leelőzte az ür Mercedes-es Hamot ... -
#178567 Gábor Wéber
"Aludtam rá egyet, de még mindig a tegnapi futam hatása alatt vagyok, ahogy a legtöbben, akik látták a tegnapi F1 finálét. A Mercedes mindkét óvását elutasították tegnap, azonban a fellebbezési szándékukat rögtön utána jelezték. Vegyük végig röviden, hogy mi miért történik most, és mi lehet belőle?
Mi volt a leintés utáni hivatalos procedúra?
- a Mercedes két külön óvást nyújtott be tegnap, darabonként 2.000€-ért, amit az ideiglenes eredmény kifüggesztését követő 30 percen belül kellett megtenniük,
- megóvták Verstappen "előzését" az SC fázis alatt, valamint a verseny újraindításának szabályosságát az SC fázist követően,
- a felügyelők meghallgatták mindkét érintett felet és elutasították az óvásokat, helyben hagyva a pályán született eredményt,
- a Mercedesnek az elutasítás kézhez vételét követő 1 órán belül írásban jelezni kellett a fellebbezési szándékát a felügyelők felé - ezt megtették,
- a fellebbezés 6.000€-ba kerül és szándék jelzését követő 96 órán belül kell elektronikus úton, és megerősítésként levélben is benyújtani az FIA Nemzetközi Fellebviteli Bíróságához az összeg befizetésével együtt,
- az FIA kijelőli az ügy bíráit és 30 napon belül döntést hoz, amit hivatalos formában tesz közzé.
Miért fellebez a Mercedes?
- a szabálykönyv SC-fázisra vonatkozó paragrafusainak megsértéséért a versenyirányítással szemben, mivel nem minden autót engedetek el visszavenni a körét, és a 48.12-es pont alapján az újraindítás csak a lekörözöttek felzárkózása utáni körben lett volna esedékes - azaz a befutónál, nem pedig egy körrel előtte.
Miért történhetett mégis máshogy tegnap?
- mert a szabálykönyv nem csak a teendőket írja le, hanem kivételeket is megnevez, vannak benne adott esetben egymást felülíró pontok és mindennek a tetejébe a versenyigazgatónak külön döntési jogköre néhány procedúrához - pl. az SC-fázisok esetén,
- ezeket az eseteket elsőkézből a rendezvényigazgató (Clerk of course) irányítja, az ő visszajelzései alapján dönt a versenyigazgató a követendő procedúráról. Amennyiben a mentés valamilyen okból elhúzódik, vagy veszélyes helyzet állna elő, akkor megtilthatja a lekörözöttek elengedését, ahogy ez tegnap is törént. Csakhogy ez a helyzet fél perccel később változhat is, a versenyigazgató pedig saját hatáskörben változtathat az eljáráson,
- a 8 lekörözött autóból csak ötöt engdetek el az újraindítás előtt, ami viszont nem mond ellent a szabálynak, mert az nem teszi kötelezővé minden autó elengedését, csak lehetővé teszi "bármely", körhátrányban lévő autó körének a visszavételét,
- Michael Masi tegnap azt az 5 autót engedte el, akik a mezőnyben, és nem a mezőny végén voltak, felülírva a szokásos procedúrát, amire megvolt a felhatalmazása, a szabályok szerint pedig azoknak mindent meg kell tenni a felzárkózásra, de ez nem az újraindítás feltétele,
- ugyanígy tett a verseny újraindításával kapcsolatban is, amikor ugyanabban a körben kihívta a biztonsági autót, amikor a lekörözöttek elmentek.
Mi lehet a végeredmény?
- a Mercedes visszavonhatja a fellebbezési szándékát csütörtök estig a sport érdekeire való tekintettel,
- a fellebbviteli bíróság összeül és 30 napon belül döntést hoz. Amennyiben helyben hagyja a felügyelők döntését, úgy Verstappen marad a világbajnok, amennyiben igazat ad a Mercedesnek, úgy Hamiltoné lenne a bajnoki cím." -
#178566 Hill, Rosberg, Button
Szerintem teljesen igazuk van, nem kéne engedni, hogy a csapatvezetők folyamatosan beszéljenek Masi fülére. -
Ssenkradlive #178565 Te nem "F1rajongo" vagy, hanem egy Hamilton grupi rinyagép, minden tisztelettel...XD
84-óta nézem a F1-et pusztán a sport szeretetéért anélkül hogy egyszer is "rajongtam" volna valakiért. Szeretni szerettem mindig is versenyzőket, most is van akiket kedvelek,de tőlem a rajongás idegen az élet minden területén.
Akkor mont pártatlan elmondom meked, hogy ha valóban szeretnéd az F1-et, és nem agyatlanul rajonganál valakiért, akkor nem írnál Verstappen-ről ilyen ökörségeket.
Piquet-től Senna-n, Prost-on át Scumacher-en, Alonso-n keresztül Hamilton-ig bezarólag egy azonos "totális győzelmi mentalitású" céltudatos pilóta. Egy centivel nem jobb, vagy roszabb náluk "emberileg", csupán fiatalabb, és sikerre éhesebb.
Az egyetlen dolog amire rávilágitott ez a szezon, illetve az utolsó futam, hogy egyértelműbb szabályozást kell bevezetni, illetve a nagycsapatok nyomásgyakorlási kisérleteit (igen mindegyikét, Merci, RB, Ferrari) csírájában már az idény elején megakadályozni.
A FIA magának köszönheti ezt a szart ami itt az utolsó vetdenyen történt, de természetesen semmi csalás nem történt.
Hamilton és Verstappen mindketten elképesztő idényt futottak és fantasztikus versenyzők, és mindketten tettek olyat idén ami nem volt tiszta, mint a történelemben eddig minden bajnok...
Hihetetlenül sajnálom Hamilton-t egyébként, mert az év utolsó harmadában "űrversenyzést" mutatott be és hihetetlen pech-el veszítette el a VB-t, de Verstappen az év egészét tekintve ugyanakkorát alakított, és most ő a világbajnok.
Megérdemelte, mint ahogyan Hamilton is megérdemelte volna....
A sírást már be kellene fejezni végre.
Jövőre új szabályok, + Norris, Russel, Leclerc, Sainz, stb fiatal srácok jönnek "megfingatni" a két toppot. Ezt kellene preferálni.
Mondom ezt mint F1-rajongó, és nem "valakinek a grupija"...
-
#178564 normális ember figyelembe veszi az egész évet... a hamilton vérfanboyok pedig csak egy futamra koncentrálnak az utolsóra, és el is felejtik, hogy mi kellett ahhoz, hogy egyáltalán azonos ponttal állhassanak az utolsó futam előtt. -
#178563 #178562
Dehogy is...ha ez is ugyan olyan futam lett volna, akkor az FIA-nak nem kell előrebocsájtania hogy a sport etikettet, ha ugyan oylan lett volna akkor Lando Norris nem parázik attól hogy onnan rajtol ahonnan, és nehogy véletlenül is beleszóljon a bajnoki cím sorsába.
Ez pont hogy attól volt speciális futam hogy ezen dőlt el a bajnokság sorsa.
..és ezt a bajnokságot Masi döntötte el, a futam egyértelműen Hamilton-nak állt, megverte Verstappen-t a rajtnál rosszabb gumin, előnytelenebb pályaoldalról, megverte minden keveréken, és magabiztos előnnyel vezetett, ez a futam az ővé volt...és mivel ez a futam döntött a bajnokságról így ezáltal a bajnokság is....megverte Verstappen-t.
De Masi úgy döntött hogy nekiereszti friss lágy gumikon Verstappen-t a 44 körös keményeken futó Hamilton-nak...és ezzel átbillenti a futamgyőzelmet vele pedig a bajnokságot is.
Senki a világon nem tudta volna megtartani a vezetést ekkora tapadáselőnynél.
..és Masi elengedte, szokatlanul, szabálytalanul, rendhagyó módon....tök mindegy ki hogy fogalmaz, de úgy döntött hogy szerinte ez az autóverseny.
Ez történt. -
#178562 ez nem a Nascar h az utolsó futam győztese a bajnok...minden futam egyenlő súlyú és az nyer aki a végén a legtöbb pontot szerzi...
és nem az Fia döntés adta Max kezébe hanem a sors és Latifi... az FIA töketlenkedés pedig majdnem elvette a lehetőséget Max elől...
Max kevesebb hibát vétett idén és megérdemelte ezt a bajnoki címet...
Hamilton pedig a szezon második felében megmutatta h a 7vb címet se csak a szél hordta össze...egy Brake Magiccel lemaradt erről a szezonról -
#178561 Ezt minden ertelmes ember vitatja... FIA nak is egy vedekezese van : jogaban allt Masinak ...:)))) -
#178560 a Hamilton fanok fogják egyedül vitatni 20 év múlva is -
#178559 #178558
Ez nem egy átlagos futam volt az évben, nem cserélhető fel, mert ez volt az a futam ahol egy ilyen FIA döntés az egyik versenyző kezéből a másik versenyző kezébe adta a bajnoki trófeát.
Ez még 20 év múlva is vitatott bajnoki cím lesz, bármikor írnak róla muszáj lesz hozzátenni hogy hogyan dőlt el.
-
#178558 Norris nem tudja amit mi : a mercedes nem amiatt határozott h nem hozza Lewist , mert nem engedik el a lekörözetteket (hisz ez abszolút meglepetés volt később h egyáltalán szóbakerült lásd Alonso vagy Vettel reakcióját))...Azért nem hozták mert abban bíztak h nem lesz verseny már...
Toto biztos elfelejtette h habzó szájjal kérte anno h ne forduljon elő mégegyszer olyan h SC mögött fejeződik be a verseny...A csapatok megállapodtak h ha lehetséges akkor Green alatt fejeződjenek be a versenyek és a versenyirányítás erre törekedjen...
az a vergődés meg érthetetlen h nem mindenkit engedtek el : mit befolyásolt ez? ha maradék 3 -at is elengedik , akkor is ugyanígy green lett volna az utolsó kör..
a szabályok szelleme azt kívánja h legyen újraindítás és h a lekörözettek ne zavarjanak be...ez a cél amikért születtek a szabályok... ezt el is érték...
A tegnapi futamon győzelmet érdemelt Hamilton , de a szerencse nem ezt akarta és valamit visszadott Maxnak (mert azért őt érte a szezonban a több szerencsétlenség) -
#178557 #178549
Nem Laci, az autóverseny az addig volt, az SC után viszont:
"A körét végül visszavevő ötösfogat élén autózó mclarenes Lando Norris is összezavarodott az ellentétes kommunikáció miatt, és a megítélése szerint kizárólag a show miatt engedték el a mezőnyt egy körre úgy, hogy csak ők vehették vissza a körüket. A brit szerint elfogadhatatlan, ha ez hatással volt a végeredményre.
„Nem tudom, milyen döntések születtek az alapján, amit a versenyirányítás először közölt. Ha Lewis és a Mercedes amiatt határozott úgy, hogy nem jön ki egy újabb kerékcserére, mert a lekörözöttek nem mehettek el, majd hirtelen mégis, akkor az teljes mértékben elfogadhatatlan."
„Én nem tudom, pontosan mit közölt és tett a versenyirányítás, de mindenképpen vitatható volt. Ami azt illeti, nem is tudtam, hogy csak az első három vagy négy lekörözött mehetett el Max elöl. Szóval nyilván azért csinálták, hogy csata legyen. Természetesen a televízióról szólt az egész. Az eredmény miatt történt. Hogy sportszerű volt-e vagy sem, én nehezen tudom eldönteni." -
#178556 talán mégis fel kellett volna használnia a Mercinek a fejlesztési tokent a télen :)
azt azért láttuk ha dolgoznak a Mercinél akkor simán dominál idén is a Merci Hamiltonnal
bár elég lett volna az is ha Hamiltonnak máshol van a Brake magic a szezon első felében :) -
#178555 #178523
Hagyjuk már a technikai hátrányodat, 6 éve domináns a Merci, mondd már meg, hogy melyik csapat dominálhatott ennyi ideig. Meg akkor térjünk már rá a Merci DAS-ra, meg a hajlékony első/hátsó szárnyukra, amivel semmit nem kezdtek a bírák. Meg nagyon érdekes, hogy pont idén faragják gyorsabbra az Abu Dhabi pályát, ezzel is a Mercinek kedvezve... -
#178554 #178552 hát, akárhogy is, de vége van az évnek, kiereszthetik végre rendesen a gőzt... na meg azért a konstruktőri cím meglett :)
Utoljára szerkesztette: nearo, 2021.12.13. 11:39:30 -
#178553 #178550
Bunda, szégyen, döbbenet
Az!! :D :D :D :D borzasztó -
#178552 azért annyira nem pityeregtek a srácok
https://streamable.com/kszn69
https://streamable.com/re47ku
https://streamable.com/qg8idu -
HuHam #178551 Ez az, amire már évekkel ezelőtt mondtam hogy baromság. SC alatt nem elég, hogy eltűnik az időelőny, de még azokat is eltüntetik, akik miatt az élen álló extra időt veszített, míg leelőzte/körözte őket . + még időbe is kerül hogy felérjenek a végére - na meg + veszélyforrás a nagyobb sebesség miatt - ami extra köröket igényelhet hogy el legyen minden takarítva ... -
#178550 No majd leirom en is a sajat verziomat... :)
Bunda ,szegyen, dobbenet.... :)
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2021.12.13. 11:10:11 -
#178549 nyilván akkor Hornerék szerették volna h ne legyen verseny...
De ez nem változtat azon h a lekörözetteknek nem volt a két éllovas között keresnivalója és h el kellett indítani a versenyt , mert a pálya már alkalmas a versenyzésre... "It's motor racing"
-
HuHam #178548 Hipotetikus kérdés: ha fordítva sült volna el - vagyis Ham megy több gumicserére - volt rá példa idén is, és bejött, utolérte, leelőzte, SC nélkül is. Szóval, ha ugyanez fordítva történik, és Ham előz a végén a jobb gumikkal, akkor mit mondtak volna Verstappen, Horner, Marko ?
El tudja valaki képzelni (épeszű valaki), hogy akkor is a 'hagyják őket versenyezni' szöveggel jöttek volna ? Persze hogy jött volna a Masi elleni szöveg (ami nem lett volna első eset), meg ki tudja milyen szárnyhajlás, stb ... -
#178547 -
HuHam #178546 Válasz #178542 :
Talán azokat a SPAi pontokat meg feleket is törölni kellene - azok a fél pontok igen csúnyán néznek ki a tabellában .
Igen ez nálam 21 versenyes szezon volt. Vagy talán 20.5 - tekintettel az utolsóra ... -
F1rajongo #178545 Aki az "utolsó miatt dühös", az valszeg nem gondolja azt, hogy a többi versenyen "eltiltás, Merci bünti" kellett volna. De mondhatom fordítva is.: Az aki nem dühös a mostani eset miatt, az már rég "eltiltást, Merci büntit" adott volna, mert vagy szívből utálja Mercit/Hamit, és/vagy Ver/RB drukker.