• b-type
    #175980
    A fejlesztéseket azért korlátozták mert akkor privátként esélyed nincs a gyártók ellen. de a fejlődés előrehaladtával már jórészt önszabályzott ez a folyamat, senki nem akar már 6kerekű verdákat, sem más hülyeséget mivel már sok tekintetben megvan az ideális. Ráadásul a felhasználható alapanyagokkal jóval egyszerűbben lehet korlátozni.
    Jelenleg nagyságrendekkel több a számítógépes részvétel, és ez sok esetben qva jó, mivel tökéletesíti a szimulációt, nagyságrendekkel kifizetődöbb egy jól müködő szimulációs környezetben lemodellezni a lehetőségeket, mint legyártani és próbálkozni. ...vagy elutazni tesztnapokra amit aztán elmos az eső, vagy bármilyen más környezeti hatás miatt pocsékba megy.
    ..és én simán mondom hogy a V8 szívókat már nem volt hova fejleszteni, a hatásfok növeléséhez minden adott volt addig is...egyszerűen megoldották üzemanyagból, és tankoltak...mivel teljesítményt jóval egyszerűbb üzemanyagból csinálni, mint hatékonyságból származó súlycsökkentéssel előnybe kerülni. Teszem azt az egyik legnagyobb vívmány amit a Mercedes a hatéknyság érdekében bevezetett az az előkamrás gyújtás, ...na ennek a szabadalma vagy 40éves, és már a 90'-s évek elején utcai változatban is debütált, csak ugye drága volt a gyártási költsége.
    Nem sok sorozat tud megmaradni hibrid nélkül, sőt talán egy sem ami számítana. ..és a V8 szívó már messze nem lenne ellenfele a jelenlegi hibrideknek. Maga a Hibrid csak részben felelős a tömeg növekedéséért, max fele részben, a másik fele az biztonsági követleményekből adódik, mint a túlélő cella mervítése, a speciális bevonatolás, és persze a Halo. Mellé jött a szélesebb gumikből adódó rugózatlan tömeg növekedése..stb.
    Ezt a tömeget ugyan úgy cipelnie kellene a V8 szívónak is, ami megint több üzemanyag és ezáltal tömeg.
    Ráadásul a hibridben még rengeteg távlat van ha feloldanak korlátozásokat az ERS-ben, és akár súlyt is csökkenthetnének ha levinnék a kötelező súlyhatárt.
    Az F1 pedig nem vesztheti el a királykategória státuszát, hiszen mi léphetne a helyébe??! Messze a legnagyobb bevételt generáló, a legnagyobb figyelmet generáló autósport.