• repvez
    #175967
    Ezt saját maguk idézték elő, hogy a viszonylag olcso és egyszerü motorok helyett a bonyolult hybrid motorokra mentek rá.
    Lehetett volna még mit fejleszteni a sima szivó motorral amiket maximlis teljeitményen használhattak volna.
    DE még ha ilyen irányba is mentek el, akkor is lehetett volna olyan szabályokat hozni, hogy ne legyen ilyen drga minden.

    Egy icsit ellentmondásosnak tartom, hogy azzal a felkiáltással váltottak, hogy fentartható olcsóbb rendszert akarnak csinálni, és igy környezetbarátabb, hogy kevesebb motort és tartosabbakat használhatnak .
    ÉS az lett a vége, hogy sokkal drágább lett mint a régi sivómotor idejében mikpor minden versenyen legalább 2 motort elhasználtak és a versenyek között is fejleszthettek a motoron.

    Most meg évi 3 motorral is drágább, spórolósabb és unalmasabb az F1 mint akkor. A kocsik nagyobbak lettek nehezebbek és drágábbak, hol van itt a fejlödés akkor ?
    Ezek meg mahukkal hozták, hogy kevesebb az elözés, mert nem férnek el a pályán , ha kiesik az elektromos rásegités akkor vége a versenynek, mert 160LE-kiesett, meg amugy is, meg sem probálják a csapatok befejezni a futamot, ha egy kics hibát is találnak ,mert sporolniuk kell, hogy ne kapjanak buntetést a cserélt alkatrész miatt.