• repvez
  #175196
  Egy kis eszmefuttatás csak eszembe jutott, hogy a költségvetési sapka az , hogy fog a valóságba hatni a csapatokra?
  Mert ha jol értem akkor most ugy van, hogy minden csapatnak van egy saját tökéje és azon kivül a sponzorok pénzét felhasználják a fejlesztésekre. a sponzorok mind a pilota mind a csapatra értendő.
  Igy minél több sponzorral rendelkezik valaki vagy minél pénzesebbel annál több pénz jut minden téren a fejlesztésre ( szélcsatorna, jobb eszközök vásárlása, több munkás stb..)

  A költségvetési sapka , meg huz egy határt, igy ha egy csapat mondjuk összeszed annyi sponzor pénzt ami eléri ezt a határt akkor a csapatnak már nem is kell beletenni semmit ergo ingyen versenyezhetnek.
  Vagy ha meg van határozva, hogy mennyi a csapat önrésze és a sponzorokkal tullépnék a határt akkor azt kellene mondani valamelyik sponzornak, hogy bocs , de nem fogahatom el a támogatásod mert nem lehet felhasználni azt a pénzt, vagy akár a sponzor ingyen maradhat ott a támogatók között?

  Vagy mire van korlátozva ténylegesen ez az összeg, mivel minden mindennel összefügg és minden a kocsira lesz hatással és a csapat teljesitményre ugyan ugy mintha most beletolnák az összes pénzt.