182153
  • Sippie
    "idén jobb a redbull"
    ühüm
  • lac coo
    Azért gyanítom most, azért cserélgettek ennyi motort bottasnál, hogy vizsgálni tudják mennyi loerőt dob el milyen beállításnél hány verseny alatt ....
  • lac coo
    Jó, Maxnak is nagy falat volt Bottas... Itt most brutálisak voltak a Mercedesek !!!
  • mcmoha
  • lac coo
    Ezt így megnézném azért full onboard Hamilton autójából ... ! :)
  • ToxiMaxi
    Itt látszott csak igazán, hogy a 2 wingman közül Bottas mennyivel jobb. Pereznek még Sainz is nagy falat volt.
  • lac coo
    Hát nem gondoltam volna, hogy 10.- nél feljebb ér ....Brutál tempó van, ott, két kör és körbeautózza Perezt is. szerintem ha Bottas elöl marad és tartja Max-ot akkor még első hely is meglehet... De dobogó mindenképp ....

Ja és : f@ck them all !!! :D Azért 24 kör alatt 15 helyet jött fel... !
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2021.11.13. 21:16:57
  • lac coo
    ez van ,brutális autó, brutális pilóta ... És még nem is volt lágy gumin Hamilton !
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2021.11.13. 21:11:02
  • repvez
    jaj, de megbűnhődőt a merci és hamilton
  • lac coo
    Hát Hamilton azért alázott most rendesen... ! Ez így holnap simán lehet dobogó, főleg ha Bottas jól megy !
  • Bercy #177651
    Persze, hogy van. Nehéz minden helyzetet lefedő, de ugyanakkor igazságos szabályokat hozni. Nem tudom, hogy “szabotázs” tekintetében mit tartalmaz a szabálykönyv. Verstappent itt valami ilyesmi miatt lehetett volna maximum kizárni.
    Az vitathatalan, hogy nem túl okos döntés megérinteni más csapat autóját, mert bajba kerülhet az illető.
  • lac coo
    Van itt némi hiányosság a szabályrendszerben, szerintem... :D Na majd Wéberék megszakértik nemsokára... Csak remélem Norbi nem szólal meg ,mert az már nekem is fáj sokszor... :)
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2021.11.13. 20:22:16
  • Bercy #177649
    De akkor Hamilton autóját kellett volna kizárni az érvelésed szerint. Az ő autóját babrálták.
  • lac coo
    Persze, ezért ne is zárják ki, de végül is ez a szabály, tudtommal aki megsérti a PF-ét, az DQ, nincs lehetőség más büntire... :)
  • mcmoha
    Ha ezért kizárták volna már ott száradna a stewardok bőre a boxfalon. Szerintem Hamilton feljön valami jobb helyre, persze akkor is ott van a holnapi rajtbüntetése.
  • lac coo
    Kérdés megmarad-e a merci tempója a mai melegebb időben, a mási kszárnnyal...
    Ha igen, közepére talán feljöhet, onnan meg holnap talán dobogóra...

Ha nem akkor löttek az idénynek ... :)
  • lac coo
    De direkt megnéztem, a sport kódex 2.5.1 pontjának megsérétse miatt kapott büntit... az meg :

PARC FERMÉ
    2.5.1 A parc fermé területére csak a kijelölt tisztviselők léphetnek be. Minden művelet, ellenőrzés, felkészítés vagy
    javítás tilos, kivéve, ha azt a tisztségviselők, vagy a vonatkozó szabályok megengedik.

Az meg DQ, nem pénzbüntetés... :) Nyilván ha más autóját piszkálod akkor is....
  • mcmoha
    Nem cserélt ki semmit, csak taperolt.
  • lac coo
    De most tényleg... A parc ferme megsértése nem úgy van, hogy azonnali DQ ??? Mert ha ezért kapott büntit Max hogy lehet pénzbünti ? :)
  • bakkerman
    Sztem tuti,nemhiszem hogy ravarrjak Max bérpapirjara kovi fizunal :D
  • lac coo
    Ezeket ki fizeti ilyenkor, a csapat a költségvetésből ?
  • repvez
  • oneal1
    dehogynem, ringen jól nyomta....
  • lac coo
    Merci jól csinálta, addig hozta az újabb "bizonyítékokat" még meglett az ingeyn, büntetésnélküli szárnycsere ... :D

És mivel ma sprintfutam, bármi lehet, baleset motorhiba még az is lehet, hogy Hami előrébb kezdi holnap mint Max... :D Az mekkora lenne már.. .totál szar ez a sprintfutamos baromság ! :)
  • desigo
    Drága tapizás volt.
  • lac coo
    az semmi, említésre se méltó ...
  • mcmoha
    Verstappennek meg 50000 eurós büntetés.
  • lac coo
    Bottason a világ szeme, megremeg-e a keze eslő kanyarban... :)
    Bár az a szerncsétlen f..sz még erre se jó ! :D :D :D
  • Master91
    ójaj
  • lac coo
    Hamit kizárták az időmérőröl ...
  • barcalaci84
    2. A dobogósokon csak rutinellenőrzés éket végeznek... (Mérleg , első szárny terhelés , üzemanyag vizsgálat)

+Idéntől mindig kiválasztanak random egy autót amit tüzetesebben átvizsgálnak ...ott se mindent hanem random kiválasztanak valami reszteruletet
  • lac coo
    amúgy jól mondta Gábor: ha gyufával sétálgatsz öt percel az erdőtűz előtt, lehet hogy seggberaknak ... ;)
  • b-type
    1: AZ FIA bármikor visszatarthat alkatrészt további vizsgálatra, de ettől még nem foszthatják meg az autó indulási képességét, hiszen a vizsgálat még csak vizsgálat...nem egyértelműen szabálytalan az eszköz (mivel akkor alapesetben nem kellene vizsgálni).
    2: Nem tudom mit mondanak Gáborék, én nem szoktam nézni, de egyébként DE, a dobogósokat teljeskörüen vizsgálják, nem is lehet másként.
  • mcmoha
  • barcalaci84
    ugyanolyan specre cserélhetnek engedéllyel... most megadták az engedélyt hisz ők kotlanak rajta :)
  • repvez
    És ha már itt tartunk akkor a FIA a saját szabályai ellen is vét és nem tartja be.
    Mert PF alatt nem cserélhetnek alkatrészt és nem nyulhatnak a kocsi beállitásaihoz.
    Most ez a FIA tudtával vagy nélküle történik az lényegtelen a szabály tiltja. Most ha egy olyan alkatrész lett volna amit nem lehet ilyen könynen cserélni vagy jelentös beállitás változást okozna akkor is engedné a FIA a cserét ?

Wébrék mondták, hogy nem teljeskörü a viszgálat sosem még az elso 3nak sem, mert nagyon sok teszt van, és a DRS most jutott sorra. igy eltelhetett pár futam , hogy ezt utoljára nézték és ha néztéák is az lehet olyan pálya volt ahol nem ez a fajta a szárny volt fenn , mert mondjuk monzában vagy monacoban teljesen más szárnyat használnak .
    Utoljára szerkesztette: repvez, 2021.11.13. 17:10:41
  • b-type
    Dehogynem vizsgálják, megvan határozva hogy mely pozícióban lévőket mindig vizsgálják, és ezen kívül pedig még szúrópróbaszerűen bárkit.
    pl. a dobogósokat mindig átvizsgálják, nem csak üzemanyagra, meg mérlegelésre meg guminyomásra...mindenre, mindig minden hétvégén.
  • barcalaci84
    DRS-t nem mindig vizsgálják... tegnap állítólag minden autóbnál vizsgálták és hamilton fennakadt az ellenőrzésen
    de mikor vizsgálták ezt utoljára? van esetleg valami forrásod hogy melyik futamon?
  • b-type
    ?
    ha előtte is átment volna a korong, akkor már előtte is lett volna balhé.
    Az az alkatrész egyébként most nincs Hamilton autóján. Egy másikat tettek fel..az FIA hatáskörében mielőtt felmerülne bármi faxság.
  • lac coo
    Vagy ki tudja mióta szabályos !! :) tuti nem egyszerű a szitu azért van agyalás... :)