182153
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#177661 "idén jobb a redbull"
ühüm -
#177660 Azért gyanítom most, azért cserélgettek ennyi motort bottasnál, hogy vizsgálni tudják mennyi loerőt dob el milyen beállításnél hány verseny alatt .... -
#177659 Jó, Maxnak is nagy falat volt Bottas... Itt most brutálisak voltak a Mercedesek !!! -
#177658 -
#177657 Ezt így megnézném azért full onboard Hamilton autójából ... ! :) -
ToxiMaxi #177656 Itt látszott csak igazán, hogy a 2 wingman közül Bottas mennyivel jobb. Pereznek még Sainz is nagy falat volt. -
#177655 Hát nem gondoltam volna, hogy 10.- nél feljebb ér ....Brutál tempó van, ott, két kör és körbeautózza Perezt is. szerintem ha Bottas elöl marad és tartja Max-ot akkor még első hely is meglehet... De dobogó mindenképp ....
Ja és : f@ck them all !!! :D Azért 24 kör alatt 15 helyet jött fel... !
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2021.11.13. 21:16:57 -
#177654 ez van ,brutális autó, brutális pilóta ... És még nem is volt lágy gumin Hamilton !
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2021.11.13. 21:11:02 -
#177653 jaj, de megbűnhődőt a merci és hamilton -
#177652 Hát Hamilton azért alázott most rendesen... ! Ez így holnap simán lehet dobogó, főleg ha Bottas jól megy ! -
#177651 Persze, hogy van. Nehéz minden helyzetet lefedő, de ugyanakkor igazságos szabályokat hozni. Nem tudom, hogy “szabotázs” tekintetében mit tartalmaz a szabálykönyv. Verstappent itt valami ilyesmi miatt lehetett volna maximum kizárni.
Az vitathatalan, hogy nem túl okos döntés megérinteni más csapat autóját, mert bajba kerülhet az illető. -
#177650 Van itt némi hiányosság a szabályrendszerben, szerintem... :D Na majd Wéberék megszakértik nemsokára... Csak remélem Norbi nem szólal meg ,mert az már nekem is fáj sokszor... :)
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2021.11.13. 20:22:16 -
#177649 De akkor Hamilton autóját kellett volna kizárni az érvelésed szerint. Az ő autóját babrálták. -
#177648 Persze, ezért ne is zárják ki, de végül is ez a szabály, tudtommal aki megsérti a PF-ét, az DQ, nincs lehetőség más büntire... :) -
#177647 Ha ezért kizárták volna már ott száradna a stewardok bőre a boxfalon. Szerintem Hamilton feljön valami jobb helyre, persze akkor is ott van a holnapi rajtbüntetése. -
#177646 Kérdés megmarad-e a merci tempója a mai melegebb időben, a mási kszárnnyal...
Ha igen, közepére talán feljöhet, onnan meg holnap talán dobogóra...
Ha nem akkor löttek az idénynek ... :) -
#177645 De direkt megnéztem, a sport kódex 2.5.1 pontjának megsérétse miatt kapott büntit... az meg :
PARC FERMÉ
2.5.1 A parc fermé területére csak a kijelölt tisztviselők léphetnek be. Minden művelet, ellenőrzés, felkészítés vagy
javítás tilos, kivéve, ha azt a tisztségviselők, vagy a vonatkozó szabályok megengedik.
Az meg DQ, nem pénzbüntetés... :) Nyilván ha más autóját piszkálod akkor is....
-
#177644 Nem cserélt ki semmit, csak taperolt. -
#177643 De most tényleg... A parc ferme megsértése nem úgy van, hogy azonnali DQ ??? Mert ha ezért kapott büntit Max hogy lehet pénzbünti ? :) -
#177642 Sztem tuti,nemhiszem hogy ravarrjak Max bérpapirjara kovi fizunal :D -
#177641 Ezeket ki fizeti ilyenkor, a csapat a költségvetésből ? -
#177640 -
#177639 dehogynem, ringen jól nyomta.... -
#177638 Merci jól csinálta, addig hozta az újabb "bizonyítékokat" még meglett az ingeyn, büntetésnélküli szárnycsere ... :D
És mivel ma sprintfutam, bármi lehet, baleset motorhiba még az is lehet, hogy Hami előrébb kezdi holnap mint Max... :D Az mekkora lenne már.. .totál szar ez a sprintfutamos baromság ! :) -
#177637 Drága tapizás volt. -
#177636 az semmi, említésre se méltó ... -
#177635 Verstappennek meg 50000 eurós büntetés. -
#177634 Bottason a világ szeme, megremeg-e a keze eslő kanyarban... :)
Bár az a szerncsétlen f..sz még erre se jó ! :D :D :D -
#177633 ójaj -
#177632 Hamit kizárták az időmérőröl ... -
#177631 2. A dobogósokon csak rutinellenőrzés éket végeznek... (Mérleg , első szárny terhelés , üzemanyag vizsgálat)
+Idéntől mindig kiválasztanak random egy autót amit tüzetesebben átvizsgálnak ...ott se mindent hanem random kiválasztanak valami reszteruletet -
#177630 amúgy jól mondta Gábor: ha gyufával sétálgatsz öt percel az erdőtűz előtt, lehet hogy seggberaknak ... ;) -
#177629 1: AZ FIA bármikor visszatarthat alkatrészt további vizsgálatra, de ettől még nem foszthatják meg az autó indulási képességét, hiszen a vizsgálat még csak vizsgálat...nem egyértelműen szabálytalan az eszköz (mivel akkor alapesetben nem kellene vizsgálni).
2: Nem tudom mit mondanak Gáborék, én nem szoktam nézni, de egyébként DE, a dobogósokat teljeskörüen vizsgálják, nem is lehet másként. -
#177628 -
#177627 ugyanolyan specre cserélhetnek engedéllyel... most megadták az engedélyt hisz ők kotlanak rajta :) -
#177626 És ha már itt tartunk akkor a FIA a saját szabályai ellen is vét és nem tartja be.
Mert PF alatt nem cserélhetnek alkatrészt és nem nyulhatnak a kocsi beállitásaihoz.
Most ez a FIA tudtával vagy nélküle történik az lényegtelen a szabály tiltja. Most ha egy olyan alkatrész lett volna amit nem lehet ilyen könynen cserélni vagy jelentös beállitás változást okozna akkor is engedné a FIA a cserét ?
Wébrék mondták, hogy nem teljeskörü a viszgálat sosem még az elso 3nak sem, mert nagyon sok teszt van, és a DRS most jutott sorra. igy eltelhetett pár futam , hogy ezt utoljára nézték és ha néztéák is az lehet olyan pálya volt ahol nem ez a fajta a szárny volt fenn , mert mondjuk monzában vagy monacoban teljesen más szárnyat használnak .
Utoljára szerkesztette: repvez, 2021.11.13. 17:10:41 -
#177625 Dehogynem vizsgálják, megvan határozva hogy mely pozícióban lévőket mindig vizsgálják, és ezen kívül pedig még szúrópróbaszerűen bárkit.
pl. a dobogósokat mindig átvizsgálják, nem csak üzemanyagra, meg mérlegelésre meg guminyomásra...mindenre, mindig minden hétvégén. -
#177624 DRS-t nem mindig vizsgálják... tegnap állítólag minden autóbnál vizsgálták és hamilton fennakadt az ellenőrzésen
de mikor vizsgálták ezt utoljára? van esetleg valami forrásod hogy melyik futamon?
-
#177623 ?
ha előtte is átment volna a korong, akkor már előtte is lett volna balhé.
Az az alkatrész egyébként most nincs Hamilton autóján. Egy másikat tettek fel..az FIA hatáskörében mielőtt felmerülne bármi faxság.
-
#177622 Vagy ki tudja mióta szabályos !! :) tuti nem egyszerű a szitu azért van agyalás... :)