Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Ezt a törmelék okozta lemaradást még meg is értem, na de minek kellett a VC-t behozni egy fél kör erejéig csak, hogy még azt a kis izgalmat is elvegyék, hogy hátha nem elsönek jön vissza Hami a boxkiállás után.
A pályabírók, régen az ilyeneket simán lekezelték verseny közben, megnyitásnál állt a kocsi, minek kellett hozzá VC meg daru?
Azon csodálkoztam, hogy a leszakadt első szárny miatt nem jött a VC vagy az SC.
Engem ez bosszant a leginkább, hogy minden szarért megakasztják a versenyt és mesterségesen befolyásolják.
Az meg megint érdekes, hogy a Mercinél bent a garázsban nem tudják, hogy milyen állapotban vannak a gumik a versenyzőknél ,de Hami meg megmondja érzésből, hogy még 10+ körig lehet velük lila köröket futni. És Bottasnak ha mondják ,hogy menjen ki akkor ki kell mennie, mig hamilton, meg dönthet ugy, hogy marad .
Akkor minek vannak a stratégák és mindenki a garázsban ,ha ugy is az lesz amit Hamilton akar?
A pálya elhagyásokra meg a kavicságyra meg csak anynit mondok, hogy időmérőn minek veszik el az időket és minek van meghatározva , hogy hol lehet hol nem, ráadásul nem is egységesen, hogy még bonyolultabb legyen észbe tartani a pilotának, ha a versenyen meg már nem számit?
Versenyen is ugyan ugy túlmentek a fehér vonalakon és ha idpmérőn lehet vele előnyhöz jutni akkor versenyen is.
tehát olyan szabályzás kellene ami mind az időmérőn mind a verseny alatt is egységesen szankcionálja az ilyen eseteket.
És igyen erre volt jó régebben a kavicságy, ha valaki szélesre ment akkor biztos, hoyg nem lett jobb a köre mert összeszedett port törmeléket és az a kör hátraláévő részén már hátrányt okozott .
Ha versenyen hibázott a pilóta és bennt ragadt akkor annyi volt a verseny.
Azért nem olyan sokszor van hogy nagy mennyiségő kavics maradjon a pályán, de azt egy idő után ugy is letakaritják a kocsik. a gumitörmelékek amik a szuper Pirellik után maradnak szintén tapadás vesztést okoznak ha nem az ideális iven kell mennie a pilotának.
Azt miért nem javitják, hogy ne morzsolodjon le annyira?
Utoljára szerkesztette: repvez, 2020.11.01. 16:06:50