• repvez
    A büntetés háttere

Nem vagyok egy Hamilton fan, meg jó volt igy a verseny, de azért, egy kicsit igazságtalannak éreztem ezt a büntetést.
    Egyrészt, az, hogy amikor magnusszen kiállt, pont egy megnyitásnál, tehát kb egy sárga zászlóval csak hátra kellett volna huzni a kocsit 5m-t és mehet a dolog tovább.
    A másik, meg, hogy a Leclerc balesetnél minek kellett megállitani a versenyt, SC mellett simán megoldható lett volna .

Ami meg a hamilton büntetést illeti, miért nincs egységes jelző szisztéma kidolgozva minden pályán? egy pilótának igy is ezer felé kell figyelnie, nem még azt memorizálni, hogy hol milyen egyedi jelzések vannak.
    Én ezt a buntetést inkább az FIA-nak adnám, mert egy ilyen döntést miért nem lehet bemondani egy közös csatornára és nem egy 4. lapon feltüntetni vagy egy felugró ablakban jelezni a boxfalon , hogy mindenkinek egyértelmü legyen, hogy tudjanak a pilótának szolni.

Az sem várható el egy pilórátol, ha egy versenytempónál valamit állitania kell vagy csak épp valakire figyel elörótte, hogy pont elkapja azt az egy lámpát ami a boxra jelez.
    Az ilyen büntetéseket mind a csapatnak addnám, mert az ö felelöségük , hogy akkor hivják ki a versenyzőt amikor lehet, ha már egyszer igy akarták, és nem ugy alakult, hogy a pilota mondja , hogy ö pdig a következő körbe kijön mert ő ugy érzi, és nem azért mert a stratéga azt mondta.

Igy egyrészről a pilóták futamát nem rontanák el, másrészről megkapnák a büntetést csapat szinten , ugy hogy a pilóta megkapná a poziciójához járó pontot, de a csapatpontokból meg levonnának annak függvényébe, hogy mekkora hiba volt.

Igy külön lehetne választani a pilóta VB és a csapat VB versenyét is, ugyan igy ha alkatrészt kell cserélni az nem a pilóta hibája ,ne a pilótát büntessék vele hanem a csapatot, a csapat pontokból vonjanak le miatta.