• F1rajongo
    Értem én amit mondasz, de ennek ellenére nekem az a véleményem, hogy a szándék a lényeg. Az, hogy a szándékával mit eredményez a vétkező, az már nem csak rajta múlik, hanem a másik fél szerencséjén, ügyességén. Éppen ezért Lec-et is igenis nagyon meg kellett volna büntetni Ham-es ütközése miatt, Monzában. Ham ott ráadásul csomó időt vesztett, sóderágyba került Lec szabálytalansága miatt. Persze biztos szerepet játszott Monza és Ferrari páros, egyetértek. De pont erről beszélek, hogy a versenybíráknak konzekvensnek kéne lenniük. Ha Ham-et megbüntették Albonnal szemben, hozzá teszem, szerintem teljesen jogosan, akkor Perezt is meg kellett volna, de Lec-et még annál is jobban Ham-el szemben Monzában. Mert ami történt, annál sokkal nagyobb baja is lehetett volna Ham-nek. Csak azért nem történt nagyobb baja, mert Ham ügyesen kezelte a történteket, ez nem Lec-en múlott. Mondok egy életszerű példát.: Ha mondjuk egy gyilkos szándékú ember hirtelen felindulásból meg akar ölni fegyverrel egy másik embert, ami egyértelműen bizonyítható, hogy gyilkolás a célja, de másik ember egy kiképzett kommandós és sikerül hárítania a támadót, ettől függetlenül a támadó büntethető. Jó lehet, hogy nem oly mértékben, mintha sikerülne a terve, de mindenképpen büntetést érdemel. Hiszen ember ölésre szánta el magát és mindent meg is tett érte, hogy a tervét sikerre vigye. Az, hogy nem sikerült a terve, nem rajta múlott, hanem azon, hogy a másik tudott ez ellen sikeresen védekezni.