Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Ez nem vélemény.
1979-2019
40 év alatt összesen 7 világbajnoki cím. Ebből 5 MSch-vel. Erre mit kellene mondani..? Ez a sikeres csapat mércéje? Hogy nagy nehezen megtalálták és fizették a korszakos zsenit?
Még a 80-as évek közepétől nézve is sikeresebb a McL, de szinte bármilyen újabb csapat. Lásd a Mercedes vagy a Red Bull-t. Sokkal stabilabbak és vagy többet győztek.
1990-1996 között a Ferrari mintha gyakorlatilag nem létezett volna. A "nagy Ferrari". Kb. 100 futamból kettőt megnyerve. Olivier Panis egymaga majdnem jobb győzelmi mutatóval rendelkezett, mint a Ferrari, mert 158 indulásból egy győzelem véletlenül sikerült. A Ferrairnak 2x16x5= 160-ból kettő. Mert kettő autó indul ugyebár egy futamon. Csak Panis nem, Ferrairval versenyzett. Mondom, a fiatal korom arról szólt, hogy jé, ott egy piros autó, azok kik? Ja, Ferrari... Ja, hogy ők itt vannak az F1-ben?
Semmi trollkodás nincs ebben. MSc-t azért ment oda és fizettek neki egy valag pénz, hogy végre legyen valami. Mert 15 év szenvedés után belátták, hogy máshogy nem fog menni. Meg persze öntötték is bele az istállóba a pénzt. 2-3 év után kezdett eredménye lenni, de csak 5 év után jött az első VB cím. MSch elment, volt egy Raikönnen siker és azóta örök másodikok. Vagy még azok sem... Lásd RBR vs Mercedes.
Ezek a végeredmények. Ezt mutatják. Nem értem, hogy a tények mióta véleményesek...
Nem értem mi olyan nehéz ezen.
És, ha csak örök másodikok lennének, mert 2007 óta sokszor még a 3. hely sem jött össze...
Felőlem lehet szeretni őket, de ezen vonal mentén sikeresnek beállítani a Ferrari csapat utolsó 40 évét vicc. Kb. a régi hírnévből él, mint az magyar foci az Aranycsapattal. És ehhez nem kell mágia. Csak az eredményt kell megnézni...
Nem tudok sikeresnek tekinteni egy olyan csapatot, akit menetrendszerűen pofoznak le a rivális nagy istállók. Akkor is, ha ex világbajnok ül a kocsiban, mint Alonso...
Mióta lett a sikeresség mércéje a szubjektivitás és nem az eredmények?
Inkább az a fura, hogy mennyi sportban tudnak dominánsak lenni kevesek. A teniszben is ez van. Ez valahol szerintem megöli a sport szépségét is.