Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Alonso az egyik legteljesebb versenyző, Hamilton-t és őt nem könnyű összehasonlítani, mert én ugye Hamilton drukker vagyok és a két versenyző közt nagyon kicsi a különbség szerintem(!). De Alonso simán nyerne ugyan úgy mint amit nyert Hamilton, sőt szerintem Rosberg ellen sem veszített volna...nála nincs olyan hogy gyengébben rajtol mert a másiknak jobb a technikája. Maga a rajtja lehet gyengébb, de az hogy a másik valamit jobban csinál az nem.
De ha mégis össze kell(ene) hasonlítani.
- Hamilton-nak jobb a tempója..egyszerűen gyorsabb valamivel.
- Alonso-nak jobb a helyzetfelismerő és helyzetmegoldó képessége, Hamilton-nak is jó, de Alonso-nak nem kicsivel jobb..ő ebben valszeg a legjobb akit én láttam. Hamilton kb. Kimi-vel van egy szinten, ami szintén egy magas szint.
- Alonso klasszikus versenyző, egy bulldog, az élete a versenyzés ő ezért erős (ennek vannak előnyei-hátrányai)
- Hamilton nem klasszikus versenyző, valszeg a fiatalkori brutális versenyreterheltség és beszabályozottság hozta ki ezt belőle (soha senki nem ment annyit versenyen az F1 előtt mint ő, Grosjean volt még 2 évben hasonló hogy gyakorlatilag minden hétvégén futam valamilyen sorozatban) ennek is vannak előnyei-hátrányai. ..ő meg ezért erős.
Minden másban nagyjából egyformának gondolom őket, változó körülmények, esős pálya, egész éves magas teljesítmény...stb.
..illetve nem lehet elmenni Hamilton rádiózásai mellett sem nyilván, tehát Alonso ilyen szempontból sokkal magányosabb, szinte Kimi stílus.
Hamlton mindent kiad ami a fejében van, ezt kezelni kell a versenymérnöknek, nyilván tudja is mivel eredményesek együtt.
Szóval sok esetben vitatnám, de Alonso esetében megadom hogy pont ugyan úgy be tudta volna húzni ezeket a bajnokságokat mint Hamilton, még minimum eggyel többet is. Viszont nem jó diplomata, inkább diktátor típus és ez miatt szív még ma is.
..és sajnos ez is hozzá tartozik, maradhatott volna a McLaren-nél, a Ferrari-nál ő kitolt magából mindent, de oka van hogy oda sem vettél volna vissza, és valszeg a jövőben sem. Tehát bezárt kapukat, Mercedes, Ferrari, Honda.
Ezt nem cisnálta jól, ..még ha igaza is volt.
Utoljára szerkesztette: b-type, 2020.02.22. 20:23:31