Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Lényegtelen mi volt Verstappennél. itt is lényegtelen. A szitu a lényeg. Ezt pofázom Kanada óta, hogy precedenst teremtenek, majd a verseny eredményétől függően megmagyarázzák. Máskor is ilyen nem volt. Egy büntit osztottak, vagy nem osztottak. Ha büntették, egyféle bünti volt. De büntették a veszélyes kiengedést. Most meg a csapat kap? Ne vicceljünk már! A nyolcvanas-kilencvenes években nem volt ilyen. Hagyták őket. Jó is volt ez így.
Végre volt verseny. Ha van eső, van kavicságy, egész jó cuccokat látunk. Ha nincs, akkor ez egy nézhetetlen sport. És amikor végre van, akkor pár baromállat úgy dönt, hogy akkor most ők be fogják tartani a szabályokat ill. ha kiskedvencekről van szó, akkor meg nem? Pont akkora büntit osztanak ki, hogy még Kubica is pontot szerez. De persze csak egyeseknek. Itt Kimi qurta el? Nem. Akkor büntessék a csapatot, ahogy Leclercnél. Egy olyan versenyen, ahol a 20. helyről 2. lesz valaki egy csomó SC reset miatt, ott ne számítson már a start úgy, hogy más szituban meg elnéznek egy olyat, mint amikor pl. egy nyilvánvaló plusz 1 kört kellett volna Hamiltonnak sérült autóval mennie, ha betartja a szabályokat, miután akár -1 körrel is állhatott volna, erre a pont miatta meghozott szabály kapcsán (stop and go) csak 5 másodpercet kap? Miközben árgus szemekkel kutatva, hogy miként nyerjen a 125 éves mégis pontokat egy ekkora blama után hipp-hopp, egy szombati hiba kapcsán, amit már szombaton tudtak, nem csak verseny után, miután Kimi és Antonio végigment egy káoszfutamon 30 secet szórnak ki Kiminek és Antoniónak, mindezt úgy, hogy Hamilton is pontot szerez? :D És semmi baj a FIAval? Ki tudja hányszor néztek már el ehhez hasonlókat direkt? nem az Alfának. A csapatoknak. Utólagos bíráskodás egy szombati dolog kapcsán úgy, hogy szombaton szúrnak ki valamit, amit vasárnap büntetnek? :D
Hol is volt hasonló? Bakuban. Milyen véletlen, hogy akkor is az Alfa szopta meg, akkor a szárny miatt. Ja, akkor éppen a másik kedvenc, Leclerc qurta el az időmérőjét, és ezért egy városi pályán előrébb kellett kerülnie, és került is így előrébb a rajtrácson? Na de mindegy. Ez már legyen a FIA baja. De, mint néző, undorító amit csinálnak az össze-vissza bíráskodással.
Ha Vettel kapcsán éreztem, hogy baromság a döntés, írtam, ha Verstappen kapcsán, írtam, ha Hamilton kapcsán, írtam. De igen, Kimi kapcsán azért esett szarul, mert szombati észrevételt sunyi módon vasárnap húztak elő, mégpedig úgy, hogy valahogy ismét Hamiltonnak állt a zászló.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2019.07.28. 23:06:17