• repvez
    Ahogy Brown is mondta, hogy már most egyformák a kocsik a festés nélkül 3 csapatot tudtak megkülönböztetni a 10 ből, és ez szerinte jól van igy és a 2021es szigorú szabályozás , hogy ne tudjanak szabadon tervezni a csapatok nem probléma.
    Sztem meg pont probléma már most is, minden év kezdetén elmondom, fölég amikor szabályváltozások voltak, hogy a csapatok egy más előtt titkolóznak meg külön szélcsatornát használnak és mégis minden csapatnak ugyan úgy néz ki a kocsija.
    Amikor behozták, hogy 5 cm-el lejjebb legyen az orr, mindenkinek kivéve a Mclaren letört kacsacsőrű autója lett. amikor behozták , hogy le kell tenni az orrát a kocsinak, akkor mindenkinek faszorú lett a kocsija.
    ugyhogy egyáltalán nem lesznek változatosabbak a csapatok , ha változtatnak a szabályokon.
    80-90-es években nem volt probléma különböző kocsikat gyártani és ugyan úgy egyforma teljesítményt elérni velük.Meg ha még voltak nagy eltérések is köztük, mert akkor is voltak lekörözések, de mivel szabadon lehetett védekezni így izgalmasabb volt minden verseny mint most.

A csapat VB-nél persze ,hogy az alapján fizetik, hogy ki hol végez, de én nem érzeném magam boldognak , hogy úgy nyertem meg , hogy abban kevés közöm volt a fejlesztésben, mert egy külsős cégtől vettem. Mondjuk a Ferrari vagy a merci megnyeri a bajnokságot, de a williams gyártotta a váltót, vagy épp egy külsős cég a vezérlő elektronikát a motorhoz, akkor most ki miatt nyert a williams vagy a külsős cég miatt vagy a Ferrari miatt mert jól csavarozták és tartották karban az idegen gyártott alkatrészt ?

Nekem a konstruktőri VB azt jelenti, hogy az a csapat nyeri aki a legjobban fejlesztette a saját autóját és pont, nincs beszámoló, nincs standard alkatrész , minden saját, akkor elmondhatom, hogy igen megérdemelten kaptam a VB-t mert jobb voltam a többieknél.

A szériagyártásnál igen ez költségcsökkentő mikor csak az elején kifejleszted és több évig ugyan azt használod, de az F1nek nem erről kéne szólni, hogy ugyan azt a váltót , Hűtőt használod évekig fejlesztés nélkül egy külsős cégtől csak , hogy olcsó legyen. Ha meg fejleszteni kell rajta akkor ugyan úgy emelkedik az ár, még akkor is ha 10 felé oszlik.

igen 2021-re erre a vonal felé kellett volna nyitni, hogy a pilóta jobban középpontba kerüljön a saját megérzéseire a csapat befolyásolása nélkül.Meg kezdhették, volna azzal is, hogy a kocsikat kisebbé és könnyebbé teszik.és minden mesterkélt dolgot elhagynak.
    Most már közel 250kg-al nehezebbek a kocsik és 1 méterrel hosszabbak , persze, hogy nehezebb előzni velük.