Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
ToxiMaxi #171078 "DE én nem azt akarom nézni, hogy 20 egyforma kocsi köröz a pályán, még akkor is ha olcsóbban megvalósítható."
Ettől szerintem nem kell félni, mindig lesznek újítások és minél újabb egy szabály annál változatosabbak lesznek ezek.
"ÉS így volt értelme a csapat Vb-nek is."
A csapatok ez alapján (is) kapják év végén a pénzt, szóval ez nekik sokat fog számítani, pláne ha igazságosabbá teszik az elosztást.
" 15-20 cég fogja az alkatrészeket gyártani. Ez mitől olcsóbb ?"
Erre még nincsenek pontos információk, de az már ma is biztos, hogy ha magadnak fejlesztesz és gyártasz egy alkatrészt az mindig többe kerül, mint egy külsős cégnél, ahonnan az összes csapat vásárol így megoszlanak a fejlesztési és gyártási költségek, ráadásul nem kell évről évre fejleszteni így a fejlesztési költség csak az első évben van jelen.
"Ha a költség sapkát úgy vezetnék be, hogy minden csapat saját maga csinálhat mindent ,de minden részegységnek szabnának egy felső határt az kreatívabb megoldásokat eredményezhetne, mintha csak egy egységes plafont vezetnek be."
Nagyobb csapatok, akkor is hatékonyabbak lesznek, éppen ezért is akarják minél később lefektetni a 2021-es szabályokat, hogy a kis csapatokat jobban helyzetbe hozzák. Ráadásul szabályok kellenek, már a biztonság miatt is.
Ha növelnék a pilóta szerepét a döntésekben, akkor egycsapásra izgalmasabbá válna a versenyzés és jobban kijönnének az egyéni képességek. Mindazonáltal én bizakodva várom az új padlólemezt, ami ha lehet hinni a terveknek a mostani 40%-os tapadásvesztés helyett csak 5-10%-os veszteséget produkál, amikor egy másik kocsit kell közvetlen közelről követni. Ha beválik, akkor a DRS-t ki is tudnák venni a játékból.