Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
gpFan #170929 Spoiler alert ! : ebben lesz olyan, amit egyesek személyeskedésnek fognak mondani.
Pedig nem az. Csak egyszerű logika, józanparaszti ész. Mert amit itt egy valaki művel, az már tényleg sok, és a fórum kezd nagyon komolytalan lenni - igen, tudom, most "mindenki' azzal jön hogy én rontom a fórumot ...
De elég a hülye magyarázkodásból - nem ez én hibám hogy azzel kellett kezdenem.
Ez egy technikai sport. Amit a TV közvetít, felvételezik. Internet tele felvételekkel. Rá lehet keresni másodpercek alatt. És nézni a konkrét eset felvételeit. De vannak akik ezt sem tudják, vagy inkább - tudják. de csak akkor amikor maguk dobnak be valami linket. Minden értelmes ellenargumenst lepattogtatnak magukról. Soha, de soha nem ismerik el hogy tévedtek. Pedig nem az a szégyen ha valaki téved valamiben. Pont az a nagy szégyen ha valaki tévedhetetlennek hiszi magát. És még a tetejébe arrogáns, nem válaszol a direkt kérdésekre, ha már totál meg lett neki mutatva hogy hülyeséget állít - akkor a szokásos elterelés ....
Ez az utolsó - Ricciardo szókásos berobbanása - nagyon jól mutatja hogyan is működik ...
Pld. idén nemigen láttunk ilyet - vajom miért is nem ? Mert a Renault nem Red Bull - nem lehet vele annyira kemény fékezést csinálni a kanyar előtt - opsz. micsoda, kanyar ? Az micsoda ? Talán a RB előre döntöttsége az, ami lehetővé tette azokat a bevetődéseket - sokkal jobb szó - köszi W,G.
Szóval, valaki itt azt hiszi, hogy Ricci-nek be kellett volna vetődni Gennystappen elé az egyenesen ?
Látott olyat valaha is valaki ? Főleg úgy, hogy az előtted levő még blokkol is 2x is . Nem, az ilyen úgy megy hogy van DRS-ed, van ritka, és előre mozgó levegő a követett autónak hála ... Vajon miért pont ott volt az eddigi legnagyobb mért sebesség - 378 km/óra - még a keskenyebb gumikkal.
Ricci szépen kikerüle volna, és a szarházistappen meg várhatott volna a következő körre, hogy saját maga is megcsinálja. De még nagyobb szarházi a RB vezetése, ami ezt Ricci hibájának is látta. És ez az ami miatt nem látunk idén sikeres Ricci bevetődéseket ...
Arról is volt szó rengeteget, hogy miért nem bírt Ricci jobban fékezni - pont az miatt, ami miatt olyan könnyen utolérte. Nem volt leszorító erő.
Nem tudom a pontos szabályt, meg szarok is rá. Amit Gennystappen csinált (nem csak a bakui eset) nem csak unfair, de nagyon veszélyes is. Ki is akadtak rá nagyon sokan, talán Raikkönen volt a leghangosabb.
Elnézést e hosszab elmezésért. Akinek nem tetszik jöhet a saját magyarázatával, argumensekkel. Meg jöhet a szokásos "mindenki ...." .
Szabad világ van. Másik dolog, hogy csak azért mert szabad, nem muszáj idiótának lenni.
Ja, pld.: GrosJean - SPA 2012 - tömegbaleset a rajtnál. Kiestek valami 6-an. Grosjean is persze. Elég büntetés volt a nullázás - ?
Mégis kapott 1 verseny eltiltást. Ami vsz. máig az utolsó olyan.
Unfairstappen favorizálva van a csapatánál - mert történelmet akarnak írni. Nem véletlen az a nagy méreg miután a galád Ricciardo ellopta tőle tavaly a pole-t Monakóban. Egy rekord máris elúszott. Egyet meg nem tudnak elvenni soha tőlem - Verstappen a legalattomosabb F1-es versenyző akit valaha is láttam. A kis patkány. Auuu, rosszul írtam a nevét