gpFan#170825
És folytatva az eszmefuttatást:
Pont az ilyen esetek miatt nem kellene foglakozni azzal, hogy szándékos vagy nem volt - pld. a blokkolás, vagyis inkább ijesztgetés, illetve a kiszorítás. Szinte lehetetlen meghatározni azt. De igazából nem is szükséges. A lényeg a következmény - az ellenféllel szembeni előny megszerzése. Mi ? Vettel Hamilton előtt volt ! Nem, csak per pillanat, de már vesztes, mert jóval lassabb volt. Ua. Verstappennél is - hiába volt Leclerc előtt valami 10-20 centivel - az sokkal jobb helyzetben volt a kigyorsításra.
Vagyis, figyelembe kell venni nem csak a pillanatnyi helyet, hanem a sebességet, szöget a pályához képest. Ezt hívják a helyzet alapos átgondolásának.
Verstappen esetben a plusz bírói hiba szerintem az. hogy tudtommal akkor számítasz ideális ívre jogosultnak, ha fél autó hosszal vagy előbb. Ez meg nem volt meg még véletlenül sem.
Sose mondtam, hogy a FIA valami jól végzi a dolgát. Csak azt mondtam, hogy semmi nem utal arra hogy Hamiltonnal, a Mercedesszel kivételeznek. Igen, ha ez fölényeskedés, kérem hogy bánoljanak innen .